20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Şahin; “Irkçılığın olduğu ülkede barışın sağlanması zordur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin; “Irkçılığın olduğu ülkede barışın sağlanması zordur”
Abone ol
Bahçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin, “21 mart Uluslar arası ırk ayrımı ile mücadele günü ilgili bir mesaj yayınladı.
Bahçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin, “21 mart Uluslar arası ırk ayrımı ile mücadele günü ilgili bir mesaj yayınladı.

Irkçılığın olduğu bir ülkede barışın sağlanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Fatma Şahin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tarihe baktığımızda, birçok dönemde yapılan savaşların, katliamların, zulüm ve işkencelerin ana sebebinin ırkçılık olduğu görülmektedir. 

Amerika'da zencileri hor gören, onlara zulüm ve işkence yapan bir anlayış hâkimdi.

Bu doğrultuda birçok zenci katledilmiştir.

Yine aynı bölgede binlerce yerlinin yok edilmesinin temelinde de ırkçılık yatıyordu.

Irkçılık kadar çirkin, iğrenç başka bir şey olamaz.

İnsanların, sırf renkleri, dilleri farklı diye başka bir ırkı hor görmesi veya kendi ırkını üstün görmesi kabul edilecek bir şey değildir.

Tüm insanlar aynı haklara sahip olmalı ve herkes bu dünyada eşit ve adaletli bir şekilde yaşamalıdır. Irkçılığın olduğu bir ülkede barışın barınması mümkün değildir. “DEMOKRASI” adı altında bugün komşu ülkelerimizde ırkçılıkla başlatılan karışıklıkların sonucu vahim olmuştur.

Yunus Emre ne demiş şöyle kulak verip dinle, “Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.”

 İnsanoğlunu sevip onlara söylemiş canla, Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.

Sevdanın kıymetini bilene er deniyor er, /Hakkı olan kimseye dünyada sevgisini ver. /Allahın yarattığını neden sevmeyelim der, /Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.

Sevgiyi ele alıp cümle cihana yayalım, /Biz de insanı sevelim ona saygı duyalım./ Koca Yunusun söylediği sözlere uyalım, /Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.

Boş olan şeye itibar edip önemsememiş, /Sevginin olmadığı sevdayı benimsememiş. /Yunus Emre bu sözü boşa söyleyip dememiş, /Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.

Yusuf İman edip sevgiyle Hak önünde eğil, /İnsanı sevmez isek Yüce Allah gelmez gayıl./ Yaradan’ın sevdiğini sevmemek elde değil, /Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü.

(Irkçılık yapan, ırkçılık için savaşan ve ırkçılık uğrunda ölen, bizden değildir.) Ebu Davud.

Başta Ülkemiz olmak üzere, Her türlü kavgadan uzak; Kötülüğün unutulduğu, Yüreklerin iyilikle beslendiği bir DÜNYA temenni ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar