19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6003
EURO34.8242
ALTIN2496.6

Rüzgar enerji santralinin açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rüzgar enerji santralinin açılışı yapıldı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımları ile toplam 158 adet Elektrik Santralının açılışı Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımları ile  toplam 158 adet Elektrik Santralının açılışı Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.



Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde bulunan Zorlu Enerji Sarıtepe-Demirciler Rüzgâr Enerji Santralinin de aralarında bulunduğu, Cumhurbaşkanının canlı bağlantı yöntemiyle katıldığı törene Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Cem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Av. Hamza Tor, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Aydın Akat, Zorlu Enerji Osmaniye Bahçe RES İşletme Müdürü Oktay Ertuğrul katıldı.


 
Tören alanına kurulan ekranlardan canlı olarak izlenen Toplu Açılış Töreni programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından, Osmaniye, Kırıkkale ve Aydın illeriyle canlı bağlantı gerçekleştirildi.



 İlk olarak Osmaniye ile gerçekleştirilen canlı bağlantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Kerem Al ile görüşerek, açılan tesisin hayırlı olmasını temenni etti.
 
Program sonunda tesisin açılışı yapıldı. Vali Kerem Al ve beraberindekiler daha sonra tesisi gezerek incelemelerde bulundular.



Vali Al’ın incelemeleri sırasında bilgi veren Zorlu Enerji Osmaniye Bahçe RES İşletme Müdürü Oktay Ertuğrul, 2016 yılı Ağustos ayında tümüyle işletmeye başlayan tesisin 31 adet rüzgâr tribününe sahip olduğunu, kurulu gücünün 80,3 MW olduğunu belirterek, Santralin 25 Bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar