19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.597
EURO34.7861
ALTIN2507.3

Demokrasi şehitleri Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demokrasi şehitleri Açıklaması
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Bahçe İlçe Başkanlığı, “Demokrasi şehitleri Haftası” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Bahçe İlçe Başkanlığı, “Demokrasi şehitleri Haftası” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

CHP Bahçe İlçe Başkanı Saniye Demet Baykal, Demokrasi şehitleri haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; “Uğur mumcu ve Muammer Aksoy ile diğer Demokrasi şehitlerimizi saygı ile anarak sözlerime başlamak istiyorum. Yargısız infazların kahreden bir örneği, aydınlara ve Atatürkçülere yapılan faili mechul cinayetlerin en masum kurbanlarından, milletimizin vicdanında ve kalbinde ebediyen kalacak olan demokrasi şehitlerimiz. Uğur mumcu, Muammer Aksoy ve onlarca aydının öldürülmesi asla sıradan bir terör olayı değildi.

Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, laikim, anti emperyalistim, bağımsız Türkiye’den yanayım, özgürlükçüyüm, insan haklarının savunucusuyum, terörün karşısındayım, yobazların, vurguncuların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım diyen vatanseverlerdi.

Gazeteci Uğur Mumcu bakınız neler söylemişti; “Kalemler vardır, özgürlüğün ve barışın silahıdır. Kalemler vardır, haksızlığa karşı yılmadan, usanmadan eğilip bükülmeden yazar. Ve kalemler vardır, yolsuzluğu ve insan haklarını savunmayı yazamaz. İşte bunlar korkak insanların kalemleridir. Cesur bir kez korkar, bin kez ölür…”

Cinayetleri çözmenin, devletin namus borcu olduğunu belirten dönemin yetkililerinden, günümüze dek asil faillerin ve özellikle perde arkası karanlık güçlerin ortaya çıkarılmaması ayıbı ile bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Umarız teröre kurban verdiğimiz Uğur mumcu ve onunla birlikte andığımız Muammer Aksoy ve diğer Demokrasi şehitlerimizin sır olmaya devam eden cinayetleri aydınlanır, bizler de böylesine büyük bir ayıp ile yaşamaktan kurtuluruz.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar