25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Çilek yetiştiricilerine, damlama borusu ve malç plastiği dağıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çilek yetiştiricilerine, damlama borusu ve malç plastiği dağıtımı yapıldı
Abone ol
Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, üreticilerin çilek bahçesi tesis etmeleri için damlama borusu ve malç plastiği dağıtımı yapıldı.
Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, üreticilerin çilek bahçesi tesis etmeleri için damlama borusu ve malç plastiği dağıtımı yapıldı.

Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi Destekli ve Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği işbirliği ile "Çilek Bahçesi Tesis Etmek İçin Damlama Borusu ve Malç Plastiği" dağıtımı yapıldı.

Bahçe Kaymakamlığı bu kapsamda; 18 Bin 304 TL kaynak ile 8 çiftçiye, toplam 15 bin 300 metre damlama borusu ve 1700 kilogram malç plastiği vererek köylerde 17 dekar çilek bahçesi tesisi kurduruyor. Çiftçilere verilen damlama borusu ve malç plastiği; yüzde 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve yüzde 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıldı.

Çilek Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde çilek üreticilerine dağıtılan damlama borusu ve malç plastiği dağıtım programına;  Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, İlçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, İlçe Müdürlüğü personelleri ve çiftçiler katıldı.

Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, "2015 yılı Mart ayında İlçemiz köylerinde Ceviz Üretimini Geliştirme Projesini uygulayarak tarımsal projelere başlangıç yaptık. Bu gün ise Çilek Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilerimize damlama borusu ve malç naylonu dağıtımını gerçekleştiriyoruz. 2015 yılı Kasım-Aralık aylarında ise Kiraz, Japon Eriği ve Alıç Üretimini geliştirme Projelerini gerçekleştireceğiz. Bu projelerin uygun görülerek hayata geçirilmesinde kaynak aktarımı başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi'ne, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür eder projeden yararlanan çiftçilerimize başarılar dilerim" dedi.

Damlama borusu ve malç naylonu dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ise; damlama borusu ve malç naylonu kullanarak çilek tesisi kurulumu hakkında çilek üreticilerine teknik bilgiler verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar