19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.339
EURO35.1931
ALTIN2245.7

Çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı
Abone ol
Bahçe Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ceviz üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; ilçede 105 çiftçiye, toplam 4750 adet Ceviz fidanı dağıtılarak 300 dekar ceviz bahçesi tesis ettirildi.
Bahçe Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ceviz üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; ilçede 105 çiftçiye, toplam 4750 adet Ceviz Fidanı dağıtılarak 300 dekar ceviz bahçesi tesis ettirildi.

Ceviz fidanları, % 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve % 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıldı.
 
Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan ceviz dağıtım törenine; İlçe  Kaymakamı  Müfit Gültekin,  Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Emniyet Müdür V. Hakan Doğan, Osmaniye İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Örel, Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ulvi Çevik, Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran, İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Ziraat Odası Temsilcisi Burcu Yıldız, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, Muhtarlar ile çiftçiler katıldı.
 
Fidan dağıtımı öncesinde konuşan İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu; Ceviz Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde 150 çiftçiye 4750 Adet ceviz fidanı dağıtarak 300 dekar ceviz bahçe tesisi kurulduğunu belirtti.
Müftüoğlu, Ceviz fidanlarının temini ve çeşidi, ürünün ekonomik değeri, fidanların nasıl dikileceği ve ceviz bahçesi kurarken dikkat edilmesi gereken önemli teknik hususlar hakkında çiftçilere bilgiler verdi.

İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin ise  yapmış olduğu konuşmasında, “Ceviz yetiştiriciliği ile ilgili olarak ilk projemizi bu gün gerçekleştiriyoruz. Bahçe İlçesinin ceviz yetiştiriciliğine çok uygun bir bölge olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple İlçemizde Cevizciliği yaygınlaştırarak gelecekte Bahçe ilçesinin ekonomik ürünü olarak yerini alması için tüm enerjimizi kullanacağız. Yine 2017 yılı içerisinde tarım ve hayvancılık projelerini uygulamaya devam edeceğiz. Cevizcilik Projesinin uygun görülerek hayata geçirilmesinde katkıları olan İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına ve çiftçilere teşekkür ediyorum”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere ceviz fidanları dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar