29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Bahçe’de Kırsal alanlar projesi toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe’de Kırsal alanlar projesi toplantısı
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe İlçe Kaymakamlığı, İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü ve Osmaniye İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma projesi açılışı yapıldı.

Osmaniye’nin Bahçe İlçe Kaymakamlığı, İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü ve Osmaniye İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Kırsal dezavantajlı alanlarkalkınma projesi açılışı yapıldı.

Bahçe ilçesindeki çok paydaşlı platform toplantısı Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karakaya, İlçe Emniyet Müdür V. Onur Ali Mutluay, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Akkuş ve Ali Kılıç, Bahçe İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, Düziçi İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Soner Çerçi, Hasanbeyli İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Veyis Tuncer, Sumbas İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Özkale, Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, Kurum Müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, çiftçiler, hayvan yetiştiricileri, tüccarlar, üreticiler ve Üretici Birliklerinin Başkanları katıldı.

Programda İlçenin 11 Mahalle ve 15 Köyünün de içerisinde bulunduğu kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma projesinin; yaklaşık 98 Milyon Avro genel Program maliyetine sahip olduğu Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan “Doğu Akdeniz” ve Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini kapsayan “Batı Karadeniz” olmak üzere iki proje sahasını içerdiği kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmasına başlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin amacının; yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması olduğu belirtildi. 600 metre ve üzeri yüksek rakımlı, dağlık, engebelik, meyilli, küçük parçalı arazilerde uygulanması amaçlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin, Bahçe ilçesi için de bir fırsat sunmakta olduğu belirtilirken, Projenin 1. etabında Bahçe, Düziçi ve Hasanbeyli ilçeleri, 2. etabında ise Osmaniye Merkez, Kadirli ve Sumbas ilçelerinin yeraldığı kaydedildi.

Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin; IFAD yani (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilecek ve en az 5 yıl süresince ilçe  devam edecek. Bu proje çerçevesinde %70 ile %100’e ulaşan oranlarda çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına hibe desteği sağlanacak.

Bahçe Kaymakamı  Müfit Gültekin toplantının sonunda   yaptığı konuşmasında , programın hazırlanması ve sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar