20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bahçe’de KDAKP Projesi toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe’de KDAKP Projesi toplantısı
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde KDAKP projesi kapsamında çok paydaşlı platform toplantısı düzenlendi.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde KDAKP projesi kapsamında çok paydaşlı platform toplantısı düzenlendi.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Çok Paydaşlı Platform Toplantılarının ilki Bahçe İlçesinde gerçekleştirildi. 

Toplantıya Bahçe KaymakamıMüfit Gültekin, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdür ve temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü  koordinasyonunda yapılan toplantıda Bahçe Kümesinde Çok Paydaşlı Platform oluşturularak, yönetim kurulu ve yönlendirme komitesi seçimi yapıldı.

Bu kapsamda, Bahçe Kümesi için hazırlanacak Stratejik Yatırım Planı için Çok Paydaşlı Platformla kümenin temel tarımsal üretiminin belirlenmesi, altyapının önceliklendirilmesi, bireysel yatırım konuları gibi kümeye ait stratejik yatırım planının altlıkları konusunda çalışmalar yapıldı.
 
Program, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hakkında soru-cevapla tamamlandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam proje ile ilgili yaptığı bilgilendirmede;  “Toplam Program tutarı yaklaşık 98,1 Milyon Avro olacak "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı", Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan "Doğu Akdeniz" ve Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini kapsayan "Batı Karadeniz" olmak üzere iki proje sahasını içermektedir.

Proje, Bakanlığımızca ilçe bazlı gelişmişlik endeksleri dikkate alınarak; dağlık alanlarda, parçalı, küçük arazilere sahip, dezavantajlı coğrafik koşullarda yaşayan üreticilerimizin değer zinciri geliştirmek, sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi yoluyla ekonomik çeşitliliği destekleyerek gelirlerini artırmak, yaşam standartlarını yükselterek kırsal yoksulluğu azaltmak amacıyla genelde dağlık kesimlerinde yaşayan üreticilerimize uygulanacaktır.

Birinci aşama için toplam proje bütçesi 52,5 Milyon Avrodur. İkinci aşamayla birlikte 2026 yılına kadar devam edecek projeye, Çankırı ve Kahramanmaraş illerimiz de dahil edilecektir.

Toplam proje bütçesi böylece 98 Milyon Avroya ulaşacaktır.

Projeyle, bireysel çiftçiler ve çiftçi gruplarının bitkisel ve hayvansal üretim yatırımları %70, 40 yaş altındaki genç çiftçilerimizin yatırımları %70 ve %100, kooperatif-birlikler ve KOBİ'lerin ekonomik altyapı yatırımları %75 desteklenecektir.

Küçük ölçekli meyve-sebze toptancı halleri, hayvan pazarları, mezbahalar, basınçlı sulama sistemleri, mera ve pazar yolları, hayvan içme suyu yapıları ve mera alt yapıları gibi kamu yatırımları %100 desteklenecektir.

Bankaların ve finans kuruluşlarının istediği yüksek teminatlar nedeniyle üreticilerimiz, kooperatiflerimiz ve işletmelerimiz yatırımlarını büyütmekte zorluk çekmektedir.

Bu proje vasıtasıyla Kredi Garanti Fonu ile iş birliği yapılacaktır. Böylelikle bu projemizden faydalanacak ve teminat güçlüğü çeken çiftçilerimizin, birliklerin, kooperatiflerin, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi alabilmelerinin yolunda bir engel kalmayacaktır. Bu Türkiye'de bir ilktir.

Kredi Garanti Fonu aracılığıyla proje illerinde yaklaşık 300 milyon liralık bir kredi hacminin oluşturulması hedeflenmektedir.”dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar