28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5

Bahçe’de “Genç Çiftçi Projesi” tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe’de “Genç Çiftçi Projesi” tanıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Genç çiftçi projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce “Genç çiftçi projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

Bahçe ilçesinde, 2017 yılı 30 bin TL hibeli Genç Çiftçi Projesi bilgilendirme ve tanıtım toplantısı, Bahçe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bahçe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Tanıtım Toplantısına; Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, İl Encümeni İbrahim Akkuş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Açıkgöz, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ceylan, Ziraat Odası Temsilcisi Burcu Yıldız, Mahalle ve Köy Muhtarları ile Genç Çiftçiler katıldı.

Toplantı; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu Başkanlığında ve genç çiftçilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.
 
İlçe Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Abdi Yılmaz ve Ziraat Mühendisi Şeyda Öksüz tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 30 Bin TL Hibeli Genç Çiftçi Projesinin tanıtımı ile ilgili sunumlar yapıldı.

Ülke genelinde 2017 yılında uygulanacak olan Genç Çiftçi Projesi çerçevesinde kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı projelere göre, 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başvurular, kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal, hayvansal ve yöresel ürünler konusunda faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek.

Tebliğ kapsamında çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeleri için başvuruda bulunabilecekleri anımsatıldı.
 
Başvurular, Bakanlık tarafından hazırlanan https://gencciftci.tarim.gov.tr internet adresinden yapılacak olup genç çiftçiler, projelerini sisteme yükledikten sonra çıktıları ve başvuru için istenilen belgeleri ile birlikte 10 Nisan-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar müracaatlarını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen yapacakları kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar