25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5065
EURO34.9715
ALTIN2431.9

Bahçe MYO Yeni Binasına Kavuşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe MYO Yeni Binasına Kavuşacak
Abone ol
Bahçe Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binasının yapılması için Bahçe Kaymakamlığı ve Bahçe Belediyesi tarafından tahsis edilen 13 Dönümlük arazinin tapusu Vali Kerem Al tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca törenle teslim edildi.
Bahçe Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binasının yapılması için Bahçe Kaymakamlığı ve Bahçe Belediyesi tarafından tahsis edilen 13 Dönümlük arazinin tapusu Vali Kerem Al tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca törenle teslim edildi.

Bahçe Belediye Binası önünde düzenlenen törene Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri ve Bahçe İlçesi sakinleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Bahçe ilçesinde Yüksek Okul için uzun süredir bir arsa ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, yapılan çalışmalar sonucunda Yüksek Okul için 13 Dönümlük arsanın temin edildiğini söyledi. İbrahim Baz, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, “En kısa sürece ilçemizin kendisine yakışır bir okul binasına kavuşmasını diliyorum” dedi.

Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ise yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl yüksek Okulun eğitim-öğretime başlama töreninde yeni bina ihtiyacının gündeme geldiğini ve o günden bu yana bu ihtiyacın karşılanması için gayret gösterdiklerini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarda kendilerine destek veren Vali Kerem Al ve Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal’a teşekkür etti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise Bahçe Meslek Yüksek Okulunun uzun yıllardır bir lise binasında eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğini kaydederek, yeni binanın uzun süredir gündemlerinde olmasına rağmen Bahçe ilçesindeki arsa problemi nedeniyle adım atamadıklarını ancak Bahçe Kaymakamı ve Bahçe Belediye Başkanı ile birlikte yaptıkları çalışmalarda arsa sorununun çözümlendiğini söyledi. Bahçe Meslek Yüksek Okulu için 13 dönümlük yerin tahsis edildiğini de belirten Prof. Dr. Büyükalaca, OKÜ’nün yatırım planı çerçevesinde Bahçe Meslek Yüksek Okulunun yapımı için hazırlanan projenin Kalkınma Bakanlığına sunulduğunu ve projenin şu an değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise Bahçe Meslek Yüksek Okulunun yapımı için gerekli desteği vereceklerini ifade ederek, Bahçe İlçesine yakışır bir Yüksek Okul binasının yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti. Bahçe Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrencilerin barınma sorununu çözmek için de gayret gösterdiklerini belirten Dr. Suat Önal, Bahçe Meslek Yüksek Okulunun arazisini sağlayan Bahçe Belediyesine, başta Vali Kerem Al olmak üzere emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise bugün yapılan mütevazı törenin hayırlı bir işin başlangıcı olduğunu belirterek “Bahçe ilçemizde Meslek Yüksek Okulumuzun binasının olmaması büyük bir eksiklikti. Ancak arsanın temin edilmesi ile birlikte en kısa sürede Bahçe ilçemiz modern bir binaya kavuşacak ve gençlerimiz bu modern binada eğitimlerine devam edeceklerdir. Arzu ediyoruz ki bu bina ile birlikte öğrencilerimizin barınacağı bir yurt binası da ilçemizde olsun. Bu konuda da çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin Osmaniye’nin yüz akı olduğunu da belirten Vali Kerem Al, yapılacak olan Bahçe Meslek Yüksek Okulu binasının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

Törenin sonunda Bahçe Meslek Yüksek Okulunun yapılacağı arazinin tapusu Vali Kerem Al tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teslim edildi.

Vali Kerem Al, yapılan törenin ardından vatandaşların sorunlarını dinledi. Törene katılan Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri vatandaşlar tarafından dile getirilen soruları cevapladılar. Vali Kerem Al, dile getirilen sorunların incelenmesi ve imkânlar dâhilinde çözülmesi için gerekli talimatları verdi.

Vali Kerem Al, ziyaretinin devamında, Bahçe Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen arazide incelemelerde bulundu. Daha sonra Şifa Pınarı Şelalesi Parkını da gezen Vali Al, burada piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti. Vali Al, son olarak öğrenci yurdu yapılması planlanan 6 Dönümlük arazide incelemelerde bulunarak, Belediye

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar