19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

Bahçe'de, kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe'de, kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma projesi
Abone ol
Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yapılacak olan kamu yatırımları hakkında mahalle ve köy muhtarlarına yönelik toplantı düzenledi. 

Osmaniye'nin Bahçe İlçesinde, KırsalDezavantajlıAlanlarKalkınmaProjesi kapsamında yapılacak olan kamu yatırımları hakkında mahalle ve köy muhtarlarına yönelik toplantı düzenledi. 

Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, ilçenin 11 mahalle ve 15 köyünün de içerisinde bulunduğu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'nin yaklaşık 98 Milyon Avro genel Program maliyetine sahip olduğunu, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan "Doğu Akdeniz" ve Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini kapsayan "Batı Karadeniz" olmak üzere iki proje sahasını içermekte olduğunu söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmasına başlanan projenin amacı; yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması olduğunu kaydeden Müftüoğlu, "600 metre ve üzeri yüksek rakımlı, dağlık, engebelik, meyilli, küçük parçalı arazilerde uygulanması amaçlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, İlçemiz için de bir fırsat sunmaktadır.

Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; IFAD yani Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilecek ve en az 5 yıl süresince İlçemizde devam edecektir. Bu proje çerçevesinde yüzde 70 ile yüzde 100'e ulaşan oranlarda çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu Yatırımlarına hibe desteği sağlanacaktır." dedi.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Proje toplantısı, mahalle ve köy muhtarlarının yüzde 100 hibeli olarak mahalle ve köylerinde gerçekleştirilmesini istedikleri kamu yatırımlarına ait taleplerinin alınması ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar