19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1

Bahçe'de çiftçiye ceviz fidanı dağıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe'de çiftçiye ceviz fidanı dağıtımı yapıldı
Abone ol
OSMANİYE'nin Bahçe ilçesinde, 44 çiftçiye, toplam 2 bin 186 adet Ceviz fidanı verilerek 139 dekar ceviz bahçesi tesis ettirdi.
OSMANİYE'nin Bahçe ilçesinde, 44 çiftçiye, toplam 2 bin 186 adet Ceviz fidanı verilerek 139 dekar ceviz bahçesi tesis ettirdi.

Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği; Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile uygulanan Ceviz üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; 34 Bin 228 TL kaynaklı ceviz fidanları;  yüzde 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve yüzde 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıldı.

Fidan dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu; "Bu şekilde 2015 yılı içerisinde uyguladığımız ceviz, çilek, kiraz, Japon Eriği ve Alıç Üretimini Geliştirme Projelerinin toplam uygulama maliyeti 130 Bin TL' yi aşmış durumdadır."dedi. Müftüoğlu ayrıca dağıtılan ceviz fidanının çeşidi, hasat tarihi, ürünün ekonomik değeri,  ne şekilde dikileceği ve ceviz bahçesi kurarken dikkat edilmesi gereken önemli teknik hususlar hakkında çiftçileri bilgilendirdi.

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ise yaptığı konuşmada, "İlçemizde uygulanan tarımsal projeler arttıkça İlçe çiftçilerimizin ekonomik seviyeleri artacak, gelirlerinin artmasıyla daha müreffeh bir hayat yaşayacaklar. Bu ise bizi ziyadesi ile mutlu edecektir. Biz daima Bahçe halkının ve çiftçilerinin yanında olduk ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak İlçemizi daha iyi bir seviyeye ulaştıracağız" diyerek İlçede uygulanan tarımsal projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Devamında Bahçe İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ söz alarak şöyle dedi:

"Ceviz yetiştiriciliği ile ilgili olarak ilk projemizi İlkbahar döneminde gerçekleştirmiştik. Bu gün ise sonbahar dönemi cevizcilik projesini gerçekleştiriyoruz. 2015 yılı içerinde Ceviz, Çilek, Japon Eriği, Kiraz Ve Alıç yetiştiriciliğini geliştirme projelerini uyguladık. Uyguladığımız tarımsal projelerin toplam maliyeti 130,000 TL' yi aştı. 2016 yılı içerisinde tarım ve hayvancılık projelerini uygulamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda öncelikli olarak Süt Keçiciliği Projesi gelmektedir. Bu projelerin uygun görülerek hayata geçirilmesinde kaynak aktarımı başta olmak üzere desteklerini esirgemeyen Osmaniye İl Valimiz Sayın Kerem Al'a, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam'a, İl Özel İdaresi'ne, Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne, Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına ve projelerde yer alan çiftçilere teşekkür etti. Program ceviz fidanlarının çiftçilere dağıtılması töreni ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar