29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Akademik Yılı Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akademik Yılı Törenle Açıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreni OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İlçe Garnizon Komutanı J.Üsteğmen. M. Önder Irkılata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, OKÜ Senato üyelerinin katılımı ile Bahçe MYO Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreni OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İlçe Garnizon Komutanı J.Üsteğmen. M. Önder Irkılata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, OKÜ Senato üyelerinin katılımı ile Bahçe MYO Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan OKÜ Bahçe Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreninin ilk konuşmasını Öğrenciler adına Bahçe MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Funda Yakıcı yaptı.





Okullarında 700 civarında öğrenci bulunduğunu ve bunun dezavantajlarının olduğunu ifade eden Bahçe MYO Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Funda Yakıcı konuşmasında, “Üniversitemiz ve yüksek okulumuz yönetiminin gayreti, Bahçe İdari ve mülki amirlerinin desteği, ilçemiz değerli esnafının ve halkının işbirliği ile en kısa sürede Bahçe MYO Yerleşkesi’nde sosyal yaşam ve sportif faaliyetlerimiz için yeterli imkânların sunulacağına tüm kalbimizle inanıyoruz” dedi.


Eğitim camiası olarak amaçlarının olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan OKÜ Bahçe MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cihangir, “Amacımız iyi yapılanı olduğu yerde bırakmak ya da bozmak değil daha iyiye götürmek için emek harcamaktır. Akademik ve bilimsel gelişimden öğrencilerimizin başarısına katkı sağlamak ve daha yaşanabilir ve verimli çalışacakları ortamları onlara sağlamak için her aşamada elimizi taşın altına koymaktır” ifadelerini kullandı.


Doç. Dr. Mehmet Cihangir konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Yıllardır Üniversite olarak Akademik Açılışlarımızı Bahçe içerisinde liselerin, ortaokulların kapalı salonlarında yaptık. Ancak şunu gördük ki Bahçe Halkı bizi bilmiyor. Bizi emanet salonlarda sütliman eğitim veriyor zannediyorlar. Bu nedenle de Bahçe halkı ile sorunlarımızı paylaşamıyoruz. Yerel yönetici ve bürokratların konuya dikkatini çekmek için açılışımızı Meslek Yüksekokulumuzun bahçesinde gerçekleştirdik. Bir Yüksekokul hayal ediyorum ki tam manası ile Yüksekokul kampüsü olsun (iklim ve gerekli altyapılara hazır), 7/24 yaşanabilen bir ortam, laboratuarlarında gece gündüz bilim üretilirken her köşesinde sanatının renklerine boyanmış, dört bir yanında özgürce spor yapılabilen, üretilen tüm teknolojilerin hızlı bir biçimde uygulandığı Yüksekokul kampüsü.  Öğretim elemanlarının, çalışanlarının, öğrencilerinin memnun olduğu ama her şeyden önemlisi bulunduğu yöreye her yönüyle fazlaca katkı sağlayan bir Yüksekokul.”dedi.
 

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da konuşmasında; “Yükseköğretim sisteminde yeni bir yapılanma yeni bir modeli geliştirmemiz gerekiyor. Bu kadar çok öğrencimizi okullardan mezun ettiğimizde istihdam olanağı noktasında acaba hangi noktadayız neler yapılabilir bu önümüzdeki en önemli tartışma konusudur. Bu çerçevede de çözüm olarak önerilen en önemli konu, mesleki eğitimdir.


Maalesef şunu belirtmeliyim ki ülkemizde mesleki eğitim oturtulması gerekilen bir çerçeveye oturtulamadı. Bu yüzden de bir taraftan Üniversite eğitimi almayı isteyen gençlerimiz varken diğer taraftan aradığı nitelikte elemanı bulamadığından dolayı değişik kurumlara müracaat eden işverenler var. Alınan diplomaların çok büyük bir önemi kalmadı tabi ki diploma önemli ama burada sizin ne yapabildiğiniz daha önemli hale gelmiştir. Biz öğrencilerimizden bizleri zorlamalarını bekliyoruz. Yarın milyonlarca mezun arasından sizlerin talep edilen birer eleman olabilmeniz için bu gereklidir” ifadelerini kullandı.


“OKÜ’ye bağlı dört Meslek Yüksekokulumuz var ve bunların içerisinde fiziki imkân çerçevesinde baktığımızda en dezavantajlı olan okulumuz Bahçe Meslek Yüksekokulumuzdur” diyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Bu dezavantajı bir nebze olsun hafifletebilmek adına okulumuzda tadilata gidildi. Belirli mesafeler alındı ancak bu alt yapı ile ancak bu kadar mesafe alınabilir. Bahçeli’lerin bir Yüksekokul’a olan ihtiyaca önem vereceklerini düşünüyorum” dedi.


Öğrencilere çağın gereklerine uygun bir biçimde kendinizi geliştirin diyen Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ da “İlçenin imkânlarını en iyi şekilde nasıl kullanabilirsiniz bunun için çalışmalarımız olacak” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bahçe Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Yılı açılış töreni kokteyl ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar