19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

Otizmli Sporcular Madalyaya Koşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otizmli Sporcular Madalyaya Koşuyor
Abone ol
Bu yıl Antalya’da yapılan Atletizm Şampiyonası’nda otizmli birey Rıdvan Yalçın hem 100 metrede birinci, hem uzun atlamada üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu yıl Antalya’da yapılan Atletizm Şampiyonası’nda otizmli birey Rıdvan Yalçın hem 100 metrede birinci, hem uzun atlamada üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Artemis’in desteğiyle faaliyet gösteren Tuğrul Burak Koçulu Spor Kulübü Derneği sporcusu Rıdvan Yalçın, 2020 TokyoParalimpik Oyunları’nda yarışacak.

İzmir Menemen’de faaliyet gösteren Sabahat Akşiray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, otizmli bireylerin topluma katılması yolunda büyük adımlar atıyor. Merkez bünyesinde kurulan Tuğrul Burak KoçuluSpor KulübüDerneği, özel sporcuların yetişmesine de katkı sağlıyor. Kulübün özel sporcularından Rıdvan Yalçın, Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre koşuda Türkiye birincisi, uzun atlama dalında da üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Rıdvan Yalçın, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yarışacak.

Artemis Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Burak Koçulu’nun adını taşıyan Spor Kulübü, Sabahat Akşiray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bünyesinde otizmli bireyleri sporla tanıştırıyor. Kulübün otizmli sporcuları, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından değişik branşlarda her yıl düzenlenen yarışmalara katılıyor.

Bu yıl 15-20 Nisan tarihleri arasında Antalya Lara’da gerçekleşen Atletizm Şampiyonası’nda otizmli birey Rıdvan Yalçın 100 metre koşu dalında birinci gelerek altın madalya kazandı. Tuğrul Burak Koçulu Spor Kulübü sporcusu Rıdvan Yalçın, uzun atlama kategorisinde de üçüncü olarak büyük bir başarı sağladı.

Tuğrul Burak Koçulu Spor Kulübü Derneği Başkanı İlknur Kaygısız Tezcan, “Özel sporcularımızın başarıları bizleri gururlandırıyor. Bundan sonra yeni başarıların gelmesi için kulüp olarak hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar