29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Başpehlivanlığa yükseldiği sezon Altın Kemeri taktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başpehlivanlığa yükseldiği sezon Altın Kemeri taktı
Abone ol
Temmuz ayında Başpehlivanlığa yükselen Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü’nün genç güreşçisi Mustafa Batu, sezonun en son ve en zorlu güreşi olarak tabir edilen Mersin güreşlerinde Altın Kemeri kuşandı.
Temmuz ayında Başpehlivanlığa yükselen Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü’nün genç güreşçisi Mustafa Batu, sezonun en son ve en zorlu güreşi olarak tabir edilen Mersin güreşlerinde Altın Kemeri kuşandı.

Güreş hayatına 2004 yılında 10 yaşındayken, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından geleceğin güreşçilerini yetiştirmek için kurulan güreş takımının alt yapısında başlayan Mustafa Batu şimdi Başpehlivanlık kategorisinde rakiplerini dize getiriyor. Bu yıl ki Kırkpınar Güreşleri’nde Başpehlivanlığa yükselen Batu, art arda başarılara imza atıyor. Batu sezonun en büyük ve en son güreşi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Güreşleri’nde zorlu mücadeleler sonucu şampiyon olarak Altın Kemeri kuşanmaya hak kazandı. Batu, çeyrek finalde 654’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan olan Orhan Okulu’yu yenerek finale yükseldi. Tarihi Kırkpınar’ın en teknik başpehlivanı unvanını elinde bulunduran Samsunlu Başpehlivan Fatih Atlı ile yapmış olduğu zorlu mücadele sonucu zirveye ulaştı. Şampiyon Mustafa Batu Mersin güreşleri dönüşünde ilk ziyaretini Kulüp Başkanı ve aynı zamanda ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay’a yaptı.

HER BOYDA ŞAMPİYONLUKLARIMIZ VAR

‘Ata sporumuz Güreş ile ne kadar gurur duysam azdır’ diyerek sözlerine başlayan ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, “Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü olarak hem yağlı güreşlerde, hem de minder güreşlerinde ulusal ve uluslararası arenada bir marka olduk. Kırkpınar Güreşleri’nde ASAT Spor Kulübü sporcularımız neredeyse her boyda derece yaptılar. Takım halinde şampiyon oldular. Antalya ve Türkiye'de yapılan geleneksel güreşlerde ve büyük organizasyonlarda yine kulübümüz sporcuları, minik boydan başpehlivanlığa kadar her yerde şampiyonluklar kazanarak, Antalya’mızı en iyi şekilde temsil ettiler” diye konuştu.

GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİNİN YAPIMINA BAŞLANACAK

ASAT Spor Kulübü, sporcularının minder güreşlerinde de almış oldukları başarılı sonuçların gurur verici olduğunu belirten Faruk Karaçay, “Minder güreşinde ise Antalya’mızın ve ülkemizin gururu sporcumuz Nail Seyyar 2016 Avrupa 3’ncüsü ve 2016 Dünya 2’ncisi olarak muhteşem bir başarıya imza atmıştır. Yağlı ve minder ekibimiz ile ne kadar gurur duysak azdır. Koordinatörümüzden hocalarımıza, minik boydan başpehlivanlarımıza kadar tüm sporcularımızı ayrı ayrı kutluyorum. Yakın zamanda Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde yapacak olduğumuz Güreş Eğitim Merkezi inşaatımızın ihalesine çıkacağız. Orası tam donanımlı bir tesis olacak. Yapımı tamamlandığında, nice Kırkpınar, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını bu tesisimizden çıkaracağımıza inanıyoruz ”dedi.

GENÇ BAŞPEHLİVANLARIMIZ FAVORİ İSİMLERİN SIRTINI YERE GETİRDİ

Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Başpehlivan Mustafa Kemal Karaboğa, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde ASAT Spor Kulübü Güreş Takımının takım halinde şampiyon olduğunu hatırlatarak, “Tarihte ilk kez bir güreş takımından aynı yıl içinde 3 güreşçi başpehlivanlığa yükseldi. Bu güreşçiler ASAT Spor Kulübü Pehlivanları Mustafa Batu, Hakkı Aygün ve Şahali Kurt. Çok genç yaşta başpehlivanlığa yükselmelerine rağmen kısa sürede adaptasyon sağlayarak Türkiye çapındaki favori isimleri mağlup etmeyi başardılar. Kısa zamanda zirveye ortak olduklarını yetenekleri ile kanıtladılar. Başpehlivanlarımız ve diğer kategorilerdeki pehlivanlarımız ile gelecek sezona fırtına gibi bir giriş yapacağız” diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar