25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4822
EURO34.9401
ALTIN2434.3

Antalya Şehir Tiyatroları’ nın bu haftaki durağı Manavgat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Şehir Tiyatroları’ nın bu haftaki durağı Manavgat
Abone ol
Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu’nun (AŞT) bölge turnelerine devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu’nun (AŞT) bölge turnelerine devam ediyor. Elmalı’da büyük ilgi gören AŞT, bu hafta sonu Manavgatlılarla buluşuyor.

Tiyatro sanatını ilçelerdeki vatandaşlarla buluşturmak üzere bölge turneleri başlatan Antalya Şehir Tiyatrosu, ilk olarak Elmalı’da sahne aldı. Elmalılı Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nde “Okyanusta Bir Su Damlası Gibi “adlı çocuk oyununu sahneleyen AŞT’ye çocuklar kadar büyükler de ilgi gösterdi. Daha iyi bir hayat için denizi geçmek isteyen beş adam hakkındaki traji-komik, sözsüz bir performans olan oyun Elmalı halkı tarafından uzun süre alkışlandı.

İkinci turne Manavgat

İlçe ve bölge turnelerine tüm sezon boyunca devam edecek olan AŞT’nin ikinci durağı Manavgat olacak. Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Kasım Pazar günü sahne alacak olan Antalya Şehir Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek tarafından yazılan ve Özer Tunca tarafından yönetilen “Para” adlı oyununu sanatseverler ile buluşturacak. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in 1941-42 yılları arasında kaleme aldığı oyunda ahlaksızlığı adeta bir yaşam felsefesi haline getirmiş olan bir banka patronu ile onun ailesi ve yakın çevresinin hayatı anlatılıyor. Paranın insan ilişkileri üzerindeki olumsuz etkilerinin seyirciye sunulduğu oyun ayrıca son derece başarılı dans sahneleri, ışık ve gölge oyunları ile de dikkat çekiyor.

Turnelere ilgi büyük

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ilçe ve bölge turnelerine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür turnelerin ilçelerden gelen taleplere bağlı olarak arttırılabileceğini ifade etti. İlçe turnelerinin aynı zamanda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halka sunduğu sanatsal bir hizmet olduğunu da sözlerine ekleyen Özgür bugüne kadar edinilmiş ve bugünden sonra edinilecek tüm Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sanata ve sanatçıya verdiği sonsuz desteğin önemine dikkat çekti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar