29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Antalya Büyükşehir’den hava kirliliği denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Büyükşehir’den hava kirliliği denetimi
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Antalya’da tüketilebilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, hava kalitesinin korunması ve hava kirliliğinin önlenmesi amacı ile çalışmalarını sürdürüyor. Hava kirliliğini önlemek için kriterlere uymayan 480 ton kömür il dışına çıkarıldı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Antalya’da tüketilebilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

15 bin ton kömür denetlendi

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla kömür kamyonları, kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürle ısınan apartmanlarda denetimlerini sıkılaştırdı. Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alınırken, gezici ekipler de katı yakıt satış noktalarını denetliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın verdiği bilgilere göre; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesine 2016 yılı içerisinde giriş yapan 552 adet kömür kamyonu denetime tabi tutuldu ve yaklaşık 15 bin ton kömür denetimden geçirildi.

480 ton kömür il dışına çıkarıldı

Denetim işleminde her bir kamyondan kömür numuneleri alındı ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olunan Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuarı tarafından analize tabi tutuldu. Analize tabi tutulan kömür kamyonlarında 480 ton kömür İl Mahalli Çevre Kurulu kararlarında belirtilen kriterleri sağlamadığı için il dışına çıkarıldı. Ayrıca kömür taşıyan araçlar üzerinde yapılan denetim faaliyetleri sonrasında da 534 adet kömür kamyonuna Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi verildi.

Uygunluk belgesi olmayan kömür tüketilmesin

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava kirliliği önleme faaliyeti çerçevesinde 19 ilçede denetim faaliyetlerini sürdürüyor. Denetimler konut, sera, küçük işletmeler ve katı yakıt satıcılarına yönelik gerçekleşiyor. Konut ve seralarda İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen yakma saatlerine uyulması amacıyla denetim faaliyeti düzenleniyor. Yetkililer, tüm bu denetimlerin dışında vatandaşları, daha kaliteli bir hava solumaları için Antalya Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi olmayan kömürleri almamaları konusunda uyardı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar