23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6029
EURO34.7766
ALTIN2409.9

Alanya’ya 600 milyonluk yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanya’ya 600 milyonluk yatırım
Abone ol

Alanyalılarla iftarda buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’ya 400 milyonu Büyükşehir Belediyesi, 200 milyonu Karayolları olmak üzere 600 milyon liranın üzerinde bir yatırım kazandırdıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’da iftar sofrası kurdu. Alanyalıların yoğun katılım gösterdiği iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Türel, orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. İftar yemeğinin ardından Alanyalılara seslenen Başkan Türel, Ramazan ayını kutlayarak, “Allah herkese kötü duygudan, kötü fikirden, kötü sözden, yalandan, riyadan, gıybetten, fitneden uzak bir oruç nasip etsin” dedi. Birlik beraberlik mesajları veren Türel, şehit ve gazileri de andı.

Her köşede şantiyelerimiz yükseliyor

Antalya kazanacaksa ben kaybedeyim anlayışıyla, riskler alarak Antalya’nın, çocukların geleceğine yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini vurgulayan Başkan Türel, şunları söyledi: “İşte bu yüzden bütün engellere rağmen her sahada ilklere imza atmak iddiasıyla Antalyamızı her ilçesiyle yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz. Alanyamızda da bunu yapıyoruz. Alanyamızın her köşesinde artık şantiyelerimiz yükseliyor; hatta artık bazıları bitti bitiyor. İşte köprülü kavşaklarımız bayramda artık sizlerin hizmetinde olacak. Köprülü kavşakların devamında çevre yolunun 14 km’lik 1. etabı Kargıcak’a kadar, ondan sonra da 2. etap 16 km Yeşilöz’e kadar ardı arkasına tamamlanacak. Zaman zaman konuşuluyor eleştiri konusu oluyor, hizmetlerimizi itibarsızlaştırmak, küçültmek isteyenler bu hizmetleri Menderes Türel Başkan yapmıyor, Karayolları yapıyor diyorlar. İyi de Karayolları neden şimdiye kadar yapmadı bu hizmetleri hiç soru soranınız var mı? Hizmetlerin hepsini birlik beraberlik içerisinde yapıyoruz. Projelerini biz hazırlıyoruz. Projelerle Ankara’nın kapısını çalıyoruz.”

Kadınlar plajı temmuzda hizmette

İkinci kadınlar plajını Alanya’da Temmuz ayında açacaklarını söyleyen Başkan Türel, “Hanım kardeşlerimizin en güzel şekilde denizden istifadesini sağlayacağız. Böylelikle çok önemli bir hizmeti yerine getirmiş olacağız. Alanya ve Gazipaşa’dan ücretsiz servis koyacağız. Giriş ücretsiz, artık benim hanım kardeşlerim denize uzaktan bakmayacak” dedi.

5 bin kişiye yemek yardımı

Devlet hastanesi yanına konaklama tesisiyle birlikte 30 bin metrekarede çok güzel bir park yapacaklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Tosmur’daki aşevimizi yakında hizmete açıyoruz. Günde 5 bin ihtiyacı olan vatandaşımızın ayağına aş götüreceğiz. Antalya’da sosyal kart projemizi 3 binden 10 bine çıkardık. Alanya’da da sosyal kart sayısını 250’den 850’ye yükselttik” şeklinde konuştu.

600 milyonluk yatırım

Alanya’da 400 milyonu Büyükşehir Belediyesi, 200 milyonu Karayolları olmak üzere toplam 600 milyon liranın üzerinde bir yatırım kazandırdıklarını açıklayan Türel, “Bitirdiğimiz ve başlattığımız projelerle bu bütçe Alanyamıza helal olsun. Alanyamız her şeyin en güzeline layıktır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar