16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5075
EURO34.5848
ALTIN2497.5

TÜMSİAD Daha Güçlü Bir Ekonomi İçin EVET Diyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜMSİAD Daha Güçlü Bir Ekonomi İçin EVET Diyor
Abone ol
18 maddeden oluşan Anayasa değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinden sonra gözler 16 Nisan'da yapılacak Halk Oylamasına çevrildi.
18 maddeden oluşan Anayasa değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinden sonra gözler 16 Nisan'da yapılacak Halk Oylamasına çevrildi.

Bu Kapsamda Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) önderliğinde 15 Şubat Çarşamba günü Haliç Kongre Merkezi’nde Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, UKBA-DER (Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği), GENÇ-KON ve Mostar Gençlik Federasyonu başkanları ve üyeleri Anayasa Değişikliği Paketini desteklediklerini ve halk oylamasında “EVET” oyu vereceklerini açıkladılar.

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, Semerkand Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Beşir Derneği Başkanı Cevdet Şanlı, UKBA-DER Başkan Yardımcısı İlhan Bölükbaşı, GENÇ-KON Başkanı Ahmet Sözbilir ve Mostar Gençlik Federasyonu Başkanı Raşit Güngör’ün katılımları ile gerçekleşen basın toplantısında Halk Oylaması süreci hakkındaki görüşleri kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıda, Anayasa değişikliği paketinin geleceğimizle ilgili olduğu ve kararı milletimizin vereceği şuuruyla siyasi ayrışmalardan uzak, kardeşlik duygularımızı zedelemeyecek bir şekilde sandığa gidilmesi gerektiği vurgulandı.

Anayasa Değişiklik paketini desteklediklerini açıklayan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan; “Ekonomik istikrar, büyük yatırımların devamı, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması, koalisyonlara mahkûm olmamak, hantal devlet yapısından, bürokrasisinden kurtulmak için “EVET”” açıklamasında bulundu.
Güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemenin mevcut anayasamızdan başlanılması gerekliliğinin altını çizen Doğan, ülkemize yönelik bölgesel ve küresel bütün tehditlerin bertaraf edilmesi; iktisadî, siyasî, kültürel her türlü boyunduruktan kurtulmamız; bölgemizde lider, dünyada söz sahibi olmamız ve tam bağımsız bir Türkiye için devlet mekanizmamızın işlerliğinin mevcut şartlara göre yeniden tanzim edilmesinin önem arz ettiğini belirtti.

Anayasa Değişikliği İş Dünyasını da Yakından İlgilendiriyor

“Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayatî derecede önem taşımaktadır” diyen Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Anayasa Değişikliği paketinin ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, Devletin millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimin değil toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturacağına ve vesayet sistemine son verileceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine, artık koalisyonlara mahkûm olunmayacağına, her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına ve ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son vereceğine inanıyoruz.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar