19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3416
EURO35.1094
ALTIN2239.0

Koçtaş, 22’nci yılını Ankara Panora Mağazası ile kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koçtaş, 22’nci yılını Ankara Panora Mağazası ile kutladı
Abone ol
Koçtaş Genel Müdürü Özpamukçu, "Koçtaş, tam 22 yıl önce 24 Mayıs 1996'da perakendeye adım atarak, belki de sektörün bugününü etkileyen çok önemli bir süreci başlattı, yıllar içinde perakende sektörünün en önemli oyucularından biri haline geldi." dedi

Koçtaş, Ankara’daki yeni mağazasını müşterilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşma alanlarından biri olan Çankaya’daki Panora AVM’de açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Koçtaş, yeni mağaza açılışlarının yanı sıra mevcut mağazalarını yeni nesil mağazacılık anlayışı ile yenileyip, daha ulaşılabilir olmayı sürdürüyor.

Ankara’daki yeni mağazasını müşterilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşma noktalarından biri olan Panora AVM’de açan Koçtaş, her bütçeye hitap eden uygun fiyatlı seçenekleriyle, Eryaman, Gordion AVM, Ankamall AVM ve Panora AVM olmak üzere Ankara’daki toplam 4 mağazasında müşterilerine alışveriş deneyimi sunmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş’ın ev geliştirme perakendeciliğinin açık ara lider markası konumunda olduğunu belirterek, “Panora mağazamızın açılışı aynı zamanda bizim için çok anlamlı bir döneme denk geldi. Koçtaş, tam 22 yıl önce 24 Mayıs 1996'da perakendeye adım atarak, belki de sektörün bugününü etkileyen çok önemli bir süreci başlattı ve yıllar içinde perakende sektörünün en önemli oyuncularından biri haline geldi. Koçtaş’ın bugün ulaştığı noktaya baktığımızda, başarılarla dolu 22 yılı geride bırakmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Koçtaş’ın yeni yaşında yepyeni bir marka yolculuğuna da adım attığını ifade eden Özpamukçu, "Güzel Fikir" temasıyla hayata geçirilen güzel ev hareketinin kısa zamanda çok büyük ses getirdiğini kaydetti.

Özpamukçu, "Yaşam alanlarını güzelleştirmek isteyenlerin ilham kaynağı olarak, geçtiğimiz haftalarda ‘Güzel Fikir’ sloganıyla başlattığımız güzel ev hareketiyle müşterilerimize sesleniyor ve onlara ev yenileme serüveninin her noktasında destek oluyor, mevcut eşyalarımızla dahi uygun bütçelerde yepyeni çözümler üretilebileceğini gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tüm süreçlerimizde dijitalleşmeyi odağımıza alıyoruz”

Özpamukçu, çağın gerekliliklerini ve sürekli değişen, dönüşen müşteri beklentilerini yakından takip eden, tüm süreçlerinde dijitalleşmeyi odağına alan Koçtaş’ın, kayıtlı müşteri ciro oranını yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 14’ten yüzde 83’e çıkardığını aktararak, şunları kaydetti:

"Veriye odaklanma stratejimiz çerçevesinde, perakende müşterileri içerisinde Koçtaş Kartlı işlem ciromuzu 2017 yılı içinde ise yüzde 7’den yüzde 75’e yükseltmiştik. Bir markanın müşterisine en üst seviyede deneyim sunması, onların ihtiyaç ve beklentilerini en doğru şekilde karşılaması, ancak onları çok iyi tanımakla mümkün. Biz müşterilerimizi artık çok daha iyi tanıyor, onlara gerçekten ihtiyaçları olan, ilgilerini çekebilecek ve onlara özel teklifler sunabiliyoruz. Bu anlamda Koçtaş olarak geçtiğimiz yıl başından beri bu alanda ciddi inisiyatifler almış durumdayız.”

Koçtaş’ın 2017 yılını başarılı bir şekilde tamamladığını anlatan Özpamukçu, “Koçtaş’ın, büyük mağazalar, Koçtaş Fix’ler ve dijital platformlarındaki satışları ile büyüme oranı iki haneli rakamlarda gerçekleşti. Tüm satışlarımızın içinde dijitalin payını son birkaç yıl içerisinde 2 katına yükselttik. Buna ek olarak, geçtiğimiz sene koctas.com.tr’de yer alan ürün sayımızı yüzde 65 artırarak toplamda 40 bin adet ürünü satışa sunduk. Bu yıl da e-ticaret sitemizin altyapısını tamamen yenileyerek, koctas.com.tr’yi çok kanallı perakendecilikte yurtdışındaki en iyi örnekler seviyesine çıkaracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Çimentodan çiçeğe her türlü ihtiyacı tek çatı altına toplayan bir markayız”

Özpamukçu, Koçtaş’ın, organize perakende içinde ev geliştirme sektörünün ciro bazında pazar lideri olduğunu belirterek, Türkiye genelinde 19 ilde 250 bin metrekareye yakın satış alanında müşterileri ile buluştuklarını ifade etti.

Özpamukçu, şunları kaydetti:

"Müşterilerimizin evlerini güzelleştirmek amacıyla çimentodan çiçeğe, 35 bin adet farklı ürünle, her türlü ihtiyacını tek çatı altında toplayan bir markayız. En son mart ayında yaptığımız Cevahir mağazamızdaki yenileme ile birlikte bu yıl tüm büyük mağazalarımızın dönüşümü tamamlanmış oldu. Tüm bu format değişimi için şimdiye kadar 80 milyon TL’lik yatırım yaptık. Şimdi de Ankaralıları Panora mağazamızda yeni formatımızla karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Yenilenmiş mağaza formatımızda, müşterilerimizin mağaza içi yolculuklarını kategoriler arasından geçerek yapmalarını sağlıyoruz. Belirginleştirdiğimiz ana koridor ile birlikte, tüm kategorileri kendi içinde birer dükkan haline getirerek, tüm alanları müşterimize dokunacak ve ilham verecek şekilde tasarlıyoruz. Müşterilerimizi daha güçlü ürün gamı ve iddialı fiyatlarıyla, yenilenen dekorasyon ve aydınlatma ürünlerimizi görmeye ve yepyeni showroom alanlarımızı incelemeye davet ediyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar