28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

'Kadim Kent Kayseri' Ankara’ya taşınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Kadim Kent Kayseri' Ankara’ya taşınacak
Abone ol
Tarih boyuncu çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Kayseri, tarihi, kültürü ve lezzetiyle Başkent’e taşınacak. 18–21 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek 'Kayseri Tanıtım Günleri' ile şehrin tüm güzellikleri ziyaretçilere...

Tarih boyuncu çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan Kayseri, tarihi, kültürü ve lezzetiyle Başkent’e taşınacak. 18–21 Ekim 2012 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek 'Kayseri Tanıtım Günleri' ile şehrin tüm güzellikleri ziyaretçilere tanıtılacak.

Turizm, lezzet, üniversite ve sanayi şehri olan Kayseri, ATO Congresium’da kurulan standlarda değerlerini görücüye çıkaracak.

Kayseri BüyükşehirBelediye BaşkanıMehmet Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara’da gerçekleştirilecek tanıtım günlerine herkesi davet etti.

Tanıtım günlerinde dünyaya örnek gösterilen Kayseri’nin bilinen ve bilinmeyen tüm yönlerini anlatmaya çalışacaklarını söyleyen Özhaseki, gelişen şehirlerde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

KADİM KENT KAYSERİ

Tarih, kültür ve dünyaca ünlü lezzetlerin ev sahibi 'Kadim Kent Kayseri' sloganıyla yola çıkan tertip komitesinin hedefi Congresium’da 500 bin kişiyi Kayseri ile buluşturmak.

Tertip heyeti organizasyondaki hedeflerini şöyle sıraladı: "Turizm potansiyelini artırmak, Erciyes’te kuvvetlenen kış turizmini ve dev çalışmaları Ankaralılara tanıtmak, Kayseri firmalarının Türkiye ve dünya pazarına yükseleceği bir basamak oluşturmak, ulusal ve uluslar arası medyada geniş bir şekilde yer bularak milyonlarca lira ile yapılamayacak tanıtımı sağlamak, tanıtım günlerinin çevre illerden Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Niğde, Aksaray, Bolu, Eskişehir ve Çankırı gibi illerden gelen ziyaretçileri ağırlamak."

TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

Kayseri Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında sanatçı Yaşar konseri, mehter ve bando takımı gösterileri, halk oyunları, Türk sanat müziği dinletileri, Oscar ödüllü sinemacı Elia Kazan filmleri gösterimi ile Kayseri’nin dünyaca ünlü mantısı, pastırması, sucuğu, börek ve sarmaları da standlardaki yerini alacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’yi Meclis'te temsil eden milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve il bürokratları, Kayseri sanayinin dünya markası haline gelen isimlerinin de katılacağı fuar için hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar