28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Dışa Bağımlılığı Azaltacak Yerli Enerji Kaynakları Fuarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dışa Bağımlılığı Azaltacak Yerli Enerji Kaynakları Fuarı Açıldı
Abone ol
Her geçen gün artan enerji ihtiyacını karşılamak için geliştirilen yeni enerji ürünleri, yenilenebilir enerji ve enerji depolama teknolojileri, barajlar ve HES projeleri; açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirilen Power Next Enerji fuarında bir araya geldi.
Her geçen gün artan enerji ihtiyacını karşılamak için geliştirilen yeni enerji ürünleri, yenilenebilir enerji ve enerji depolama teknolojileri, barajlar ve HES projeleri; açılışı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirilen Power Next Enerji fuarında bir araya geldi.

Gelecek nesillere daha temiz bir Türkiye bırakmak amacıyla tamamen doğal kaynaklarımızdan üretilen enerjinin kullanılması ve depolanması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda gelişmeleri ve yenilikleri paylaşmak üzere enerji sektörü devlerini bir araya getiren Biyogaz – Biyokütle - Biyodizel Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, 3. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, Enerji Depolama & Elektrikli Araç Teknolojileri Fuarı”,“3. Barajlar ve HES Fuarı” ve “Enerji Boru Hattı Ekipmanları, Güvenlik ve Bakım Teknolojileri Fuarı” ATO Congressium’da açıldı.

Son yıllarda devlet tarafından üretim tesisleri için sunulan teşvikler ile yerli yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği yenilenebilir enerji projeleri artık ekonomisi gelişmiş büyük ülkelerin dikkatini ülkemize çekmeye başladı. Verimliliği oldukça yüksek olan barajlar, HES projeleri, biyodizel, biyogaz ve jeotermal enerji teknolojileri, ülkemizin enerji alanındaki iddiasını ortaya koyuyor. Üretiminin yanı sıra gelecek 10 yılda çok büyük yatırımlar yapılması planlanan enerji depolama teknolojileri de fuarda sergilenerek Türkiye’nin bu alandaki hedefinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriliyor. Fuar 23 Ocak Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Türkiye’nin İLK YERLİ elektrikli otomobili EVT’de fuarda…

Hacettepe Üniversitesi Teknokent Birimi ve EVT otomotiv tarafından hayata geçirilen EVT isimli elektrikle çalışan ülkemizin ilk ve yerli otomobili de fuarda dikkat çeken önemli projelerden biri oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ın yerli malı olarak kabul ettiği ve 9 mühendis ve 2 teknisyen tarafından üretilen EVT, saatte 90 km hız ile 350 km yol yapabilme özelliğine sahip.

Demos Fuarcılık tarafından düzenlenen Power Next Enerji Fuarları’nın açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Fuarda bulunmaktan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren Eroğlu açılış konuşmasında enerji kaynaklarının ülkemiz için son derece önemli olduğunu belirtti.

Eroğlu, ‘’Fuarın önemli bir konusu da baraj. Türkiye’de son yıllarda barajlar, hidroelektrik santraller ve diğer yerli enerji kaynaklarında muazzam bir gelişme var. Çünkü enerjisiz olmuyor, enerji olmayınca her şey duruyor. Dolayısla dünyada en önemli sektörlerin başında enerji sektörü geliyor. Bu nedenle ülke olarak mutlaka yerli enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım’’ dedi.

Rusya ile yaşanan sıkıntılara da değinen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Rusya ile son dönemdeki münasebetimiz ya da başka ülkelerle olan mevcut durum yerli enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkardı. Bu bakımdan yerli enerji kaynaklarına çok büyük önem veriyoruz. Hükümet olarak yerli enerji kaynaklarımızı sürekli destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Bu bakımdan da bu fuarın fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum.’’

HES’ler olmazsa olmazımız

HES’ler konusuna da değinen Eroğlu, ‘’Yerli enerji kaynakları içinde en önemlisi Hidroelektrik santraller. Baraj ve hidroelektrik santraller bu ülke için olmazsa olmaz. Çünkü özellikle buradaki katılımcılar çok iyi biliyor. Ülkemizdeki yağış durumları bölgelere ve mevsimlere göre çok değişiyor. Bu yüzden baraj ve göletlerin yapılması teknik bir zaruret. İklimin getirdiği bir zaruret. Kış aylarında kişi başına 150 litre su tüketilirken yaz aylarında bu rakam iki katına çıkıyor. Su, sanayi için de geçerli. Çünkü sanayide yazın buharlaşma ve diğer sebepler dolayısıyla daha fazla su kullanılır. O halde suyumuzu mutlaka biriktirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde hiçbir şehre su veremeyiz. Hiçbir tarlayı sulayamayız.’’


Demos Fuarcılık Hakkında:

Demos Fuarcılık, 1993 yılından bu güne Türk Fuar Sektöründe birçok yeniliğe imza atmış bir Fuar Organizasyon Firmasıdır. Farklılık yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamayı hedefleyen, dünyada ve Türkiye`de "İLK" lere imza atan Demos Fuarcılık; Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemi, saha çalışmalarındaki tecrübeli adımları, firma bünyesindeki beyin fırtınalarını, katılımcı firmaları ile paylaşması neticesinde, Türk Fuar Sektöründe, markalaşma sürecindeki ciddi mesafeler kat etmiş durumdadır.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar