25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Buz Hokeyi Federasyonu'ndan IIHF'ye Buz Gibi Cevap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buz Hokeyi Federasyonu'ndan IIHF'ye Buz Gibi Cevap
Abone ol
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu’nun (IIHF) bazı ülkelerin kulis faaliyetleri ve girişimlerinin etkisinde kaldığını söyledi.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu’nun (IIHF) bazı ülkelerin kulis faaliyetleri ve girişimlerinin etkisinde kaldığını söyledi.

Terör bahanesiyle 2B Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonasını Türkiye’den alarak İspanya’ya veren IIHF Başkanı Rene Fasel’e çok sert bir mektup yazan Akay, IIHF’in başlamasına sadece 40 gün kala dünya şampiyonasını Türkiye’den almasının sadece üzücü değil, böylesine organizasyonların geleceği açısından da kaygı verici olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Bülent Akay, IIHF Başkanı Fasel’e, mektubunda, ‘Uluslararası topluluk teröre karşı dayanışma içindeyken, teröre taviz verme hatta onun amacı olan yıldırma-korkutma politikasına boyun eğme açısından son derece önemli sakıncalar taşıyan ve sorgulanan bu kararı sonrasında llHF, bundan sonraki organizasyonları yaparken benzer isteklerle karşılaştığında ne yapacaktır? Her defasında o ülkede düzenlenecek şampiyonaları terör gerekçesiyle iptal ederek bir başka ülkeye mi verecektir?’ diye sordu.



Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu olarak, IIHF’in 25 Mayıs 2015 tarihinde Prag’daki genel kurulda 2016 Division IIB Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılması doğrultusunda verdiği kararın ardından organizasyon ile ilgili tüm çalışmaları büyük bir istek, heyecan ve özveriyle yürüttüklerini belirten Akay, federasyonun girişimleri ve devletin diğer kurumlarının desteğiyle şampiyonanın 10 bin seyirci kapasiteli ve ilk kez buz pistine dönüştürülecek olan Ankara Spor Salonu’na alındığını hatırlattığı mektubunda şunları söyledi:

‘’Tüm dünyanın Fransa’daki terör saldırısı sonrası sergilediği uluslararası dayanışma sürerken llHF’in aldığı karar ülkemizde hayretle karşılanmıştır. Şimdi soruyoruz; Uluslararası topluluk teröre karşı dayanışma içindeyken, teröre taviz verme hatta onun amacı olan yıldırma-korkutma politikasına boyun eğme açısından son derece önemli sakıncalar taşıyan ve sorgulanan bu kararı sonrasında llHF, bundan sonraki organizasyonları yaparken benzer isteklerle karşılaştığında ne yapacaktır? Her defasında o ülkede düzenlenecek şampiyonaları terör gerekçesiyle iptal ederek bir başka ülkeye mi verecektir? Bunun sonu nereye varır?

Avrupa’nın tüm liderleri Türkiye’ye destek mesajları verirken ve hiçbir spor organizasyonu iptal edilmezken, IIHF’in aldığı bu karar sorgulanacaktır. Avrupa ülkelerinin terörle mücadele konusunda yaptığı işbirliği bu mudur?

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu olarak, sportif algılamadığımız ve görmediğimiz, subjektif olduğuna inandığımız bu karar düzeltilmediği taktirde biz de yeni bir değerlendirme süreci içine gireceğiz. Bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin alacağı kararlar çerçevesinde hareket edeceğiz.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu olarak, gerekçesinde sportif unsurlar bulunmayan kararınızı tekrar gözden geçirmenizi ve şampiyonanın 2015’de Prag’daki Genel Kurul’da kararlaştırıldığı şekilde Ankara’da yapılmasını güçlü biçimde ve kararlılıkla talep ediyoruz.’’

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar