19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5931
EURO34.7073
ALTIN2524.9

ANKAmall genç yetenekleri bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANKAmall genç yetenekleri bekliyor
Abone ol
Dünya Dans Merkezi’nin, ANKAmall işbirliği ile gerçekleştirdiği yetenek taraması 19 Eylül’de başlıyor.
Dünya Dans Merkezi’nin, ANKAmall işbirliği ile gerçekleştirdiği yetenek taraması 19 Eylül’de başlıyor.

2007 yılından beri faaliyet gösteren Dünya Dans Merkezi tarafından yeni oluşturulacak Klasik Bale Dans Topluluğu ve sınıfları için yetenekli gençler aranıyor. 

Merkez bu amaçla, yetenekli gençlerin bulunması ve sanat dünyasına kazandırılması için Ankara’da 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren ANKAmall ve Dünya Dans Merkezi işbirliğiyle çocuklar ve gençler için yetenek taraması başlatacak. 

Seçmeler neticesinde başarı gösteren çocukların, konservatuvar eğitimine hazırlanarak sanata yeni yetenekler kazandırılması amaçlanıyor.

ANKAmall’da kurulan stantta form doldurularak başvuru yapılabilecek yetenek taramaları Devlet Balesi Baş Dansçısı Bahri Gürcan ve Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, CSO sanatçıları ve fizyoterapistlerden oluşan bir heyet tarafından gerçekleştirilecek. 

Daha önceki yıllarda da çok sayıda yeteneğin bu sayede sanata kazandırıldığını belirten Bahri Gürcan, İlk kez 2007’de başlayan seçmeler sonrası eğitimine başlayan gençlerden 8 tanesinin bu yıl mezun olduğunu söyledi.

ANKAmall işbirliği ile gerçekleşen taramalarda daha geniş kitlelere ulaşılabildiği söyleyen Gürcan şu bilgileri verdi:

“ANKAmall’un sanata ve sanatçıya verdiği destek, çocuklarımızın, gençlerimizin önünü açarak onlara yeni ufuklar kazandırıyor. Yetenek taramalarında çok fazla sayıda çocuğa ulaşma imkanına sahip oluyoruz. Daha fazla gencimizi konservatuara kazandırmak hedefimizi gerçekleştirebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl yetenek testi taramasıyla ulaştığımız çocukların birçoğu yıl sonu temsilinde de yer aldılar. Bu yıl daha fazla sayıda gencimize ulaşmayı ve onları sanata kazandırmayı hedefliyoruz. Bu taramalar sanat için çok çok önemli…  ANKAmall, hem tanıtım, hem de eğitim anlamında büyük destekçimiz. Sanatın ve çocukların yanında olması ve desteklerinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz.”

Yetenek taramasına katılmayı arzu eden genç ve çocukların aday kayıtlarının 19-24 Eylül arasında velileri tarafından yaptırılması gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar