19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Zeydan Karalar, “Sağduyusu Olan Saldırıyı Kınar.”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeydan Karalar, “Sağduyusu Olan Saldırıyı Kınar.”
Abone ol
Zeydan Karalar, “Ayrışma ve kamplaşma değil, barış ve kardeşlik dili kullanılmalı.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesi töreninde yapılan çirkin saldırıprotesto etmek için 81 ilde düzenlediği basın toplantısı, Adana’da da gerçekleştirildi.

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi,  Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük,  CHP ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve partililerin katıldığı toplantıya Adanalılar da destek verdi. Toplantıda konuşmalar zaman zaman sloganlarla kesildi ve barışın, kardeşliğin ortadan kaldırılmak istenmesine tepki gösterildi

SAĞDUYUSU OLAN SALDIRIYI KINAR

Basın açıklamasının, neredeyse binlerce insanın katıldığı mitinge dönüştüğünü belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, “Sağduyusu olan herkes Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyor. Hulusi Akar’ın ‘kardeşlerini’ her siyasi partiden insan kınamıştır. Onlar bizim kardeşlerimiz değil elbette. Olup bitenler uzun süredir kullanılan ayrıştırıcı, tahrik edici dilin sonucudur. Liderler tahrik eden değil, saldırıyı kınayan söylemlerde bulunmalıdır. Ayrışma ve kamplaşma değil, barış ve kardeşlik dili kullanılmalı” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Şehit Ailesinin bu işin içinde olmadığını kaydeden Başkan Karalar, “Saldırıyı dışarıdan gelenler yaptı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bir kez daha şehit haberi almak istemiyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenleri cesaretlendirmek yerine, telin etmek gerekiyor. Bizler 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler öncesinde de ayrıştırıcı dil kullanmadık. Bunu şimdiye kadar yaptığımız belediye hizmetlerimizde de gösterdik, bundan sonraki uygulamalarımızda da göstereceğiz. Ayrıştırıcı olmayacağımızı söylüyoruz ve bununla kalmıyor, uygulamada da gereğini yerine getiriyoruz. Bu ülkenin huzurundan yana olanlar, barış ortamı isteyenler, olumsuz dil kullanmayı tercih etmiyor” diye konuştu.

KİMDEN GELİRSE GELSİN CHP TERÖRE KARŞIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, terör örgütünün saldırısına uğrayan tek siyasi parti lideri olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kendisini terörle ilişkilendirmek büyük haksızlıktır. CHP bu ülkenin kurucu iradesidir ve nereden, kimden gelirse gelsin her zaman teröre karşı olmuştur.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, toplantının ardından hemşehrilerinin adeta sevgi seline uğradı. Adanalılar, Başkan Karalar’ı aracına kadar yolcu etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar