19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

Zeydan Karalar, “Halk ne istiyorsa onu yapacağız.”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeydan Karalar, “Halk ne istiyorsa onu yapacağız.”
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar; Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Saimbeyli’de bir süre önce üzüm üreticiliği projesine dahil olan ancak müteahhide ödeme yapılmamasından dolayı mağdur olan halka danışan Başkan Zeydan Karalar, üreticilerin onay vermesi üzerine projeyi yeniden uygulamaya koydu.

Bölgede İlk olarak EnerjiSA Tufanbeyli Elektrik Santrali’ni ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, tesiste incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü ile ve halkla bir araya gelen Başkan Karalar, sorunları dinledi. Tufanbeyli’deki temaslarının ardından Saimbeyli’ye geçen Başkan Zeydan Karalar, KaymakamCem Gümrükçü’yü ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar ve Kaymakam Gümrükçü, ilçedeki ve bölgedeki altyapı sorunlarının çözümü noktasında neler yapılabileceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra Saimbeyli Belediye BaşkanıMustafa Şahin Gökçe’yi makamında ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, geçmiş dönemde 5 yıl boyunca kardeşçe çalıştıkları insanların, seçim sürecinde kendilerine terörist demesine çok üzüldüklerini ancak tüm bunların geride kaldığını, şimdi halkın hizmet beklediğini söyledi. Karalar, hizmete talip olduklarını ve halkın yararına hizmet üretmeye zorunlu olduklarını belirtti. Saimbeyli’deki sorunları azaltacaklarını ve yarım kalmış projeleri tamamlayacaklarını açıklayan Başkan Zeydan Karalar, eylül ayıyla birlikte Feke ve Saimbeyli’de acil yol sorunlarını çözmek için çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

PERSONEL GİDERLERİ AZALTILACAK

Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki personel giderlerinin mutlaka azaltılması gerektiğini, bunun için de eleman çıkarılmasının elzem olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, bunu yaparken siyasi ayrım gözetmediklerini, belediyede yaptığı atamalarda da politik bir yan bulunmadığının ortada olduğunu belirtti.

Başkan Zeydan Karalar, eleman çıkarılması konusunun dışında, araç kirası, mazot kullanımının azaltılması ve farklı kalemlerde de tasarruf tedbirleri aldıklarını ve tüm bunları disiplin içinde uygulayacaklarını anlattı. Başkan Zeydan Karalar, geçmiş dönemdeki borçlanma isteklerinin tamamına destek verdiklerini hatırlattı ve bu konuda, Adanalıların menfaati için şu anda da iş birliği yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

HALKIN ÜRÜNLERİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Feke Belediye BaşkanıAhmet Sel de, halkın menfaatine olan her konuda Başkan Zeydan Karalar’a destek vereceklerini dile getirdiler. Başkan Zeydan Karalar, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin kendisine, Saimbeylili kadınların dokuduğu bir kilim hediye etmesi üzerine, halkın ürettiği ürünleri değerlendireceklerini söyledi.

Saimbeyli Belediyesi’ndeki temaslarının ardından belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan Başkan Zeydan Karalar, önceki dönemde kiraz ağaçlarını sökerek, bağcılık projesine dahil olan üreticilere, söz konusu projeye devam etmeyi isteyip istemediklerini sordu.

İNSANLARIMIZ BULUNDUKLARI YERDE MUTLU OLSUN, GEÇİMİNİ SAĞLAYABİLSİN

Başkan Zeydan Karalar, “Tufanbeyli’den Feke’ye kadar olan bu bölge çok önemli ancak bir o kadar da ihmal edilmiş. Bizim arzumuz insanlarımızın köyünde, ilçesinde mutlu olmasını sağlamak. Bu da insanımızın ürettiğini değerinde satması, böylece ailesinin geçimini sağlamasıyla olur. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi köylü kelimenin tam anlamıyla milletin efendisidir. Köylü üretemezse şehirli ne yiyecek? Köylüyü ayakta tutmak, üretimden para kazanmasını sağlamak, böylece ülkenin gelişimine de katkı koymasına yol açmaktır hedefimiz. Bu kısa sürede olmaz elbette ama bir yerlerden başlayacağız” dedi.

HALKA SORDU, BAĞCILIK PROJESİNE DEVAM KARARI ALDI

Seçim döneminde Saimbeyli’ye geldiklerini anlatan Başkan Zeydan Karalar, “Burada kiraz para etmemiş ve belediye iyi niyetli bir yaklaşımla ve size de sorarak, kirazları söküp bağ kurma planı yapmış. Burası üzümün de merkezi aslında. Geçmişe bakıldığında bunu görmek mümkün.

Belediye böyle bir girişimde bulunmuş ama şartlar, seçim süreci, bunun uygulanmasını engellemiş. Ben göreve başladığımda müteahhidin parasını alamadığı için işi yarım bıraktığını söyledi arkadaşlarımız. Müteahhit, projeyi aldığı fiyata yapması halinde bile zarar edeceği için vazgeçmek istemiş. Biz bu durumu kabul etsek siz iki yıl kaybedeceksiniz ve hiçbir üretim yapılamayacak. Biz onların bu işi tasfiyesini reddettik. Aksi halde verdiğiniz kapora da yanacaktı. Biz projeye başlayıp, müteahhidin de parasını ödemeye başlama konusunda girişimde bulunduk. Böylece üreticimiz bağına kavuşsun istedik. Ben buraya sizin onayınızı almak için geldim. Biz isterseniz yarın ilgilileri çağırıp, projenin yeniden uygulamaya konulması talimatı vereceğim. İstemediğinizi söylerseniz, onun gereğini yerine getireceğiz. Çünkü biz halk ne istiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

Başkan Zeydan Karalar, Üreticilerin onay vermesi üzerine, Modern Bağcılık Sisteminin uygulanması için 37 üreticiye ait toplam 180 Dekar arazide, yöreye has Mücennes ve Cıngılı Kara Üzüm çeşitlerinin geliştirilmesi adına “ Saimbeyli İlçesi Bağcılık Geliştirme ve Yerli Üzüm Çeşitlerini Geliştirme İçin Telli Terbiye Sistemi Üzüm Bağı Yapılması”  projesini yeniden başlattı ve hayırlı olmasını diledi.

Başkan Zeydan Karalar, müteahhide ilk ödemeyi yapacağını ve projenin şahsen takipçisi olacağını açıkladı.

İLÇELERİMİZİN EKSİKLERİ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, Saimbeyli ve Feke Belediye Başkanlarıyla da konuştuklarını, ilçelerin eksiklerini, ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli iş birliğini yapacaklarını ifade etti.

Başkan Zeydan Karalar, arıtma tesisi çalışmasını başlattıklarını, su sorununu çözeceklerini ve yol için de bu yıl onarım, önümüzdeki yıldan itibaren de yıllarca dayanacak özellikte olmak üzere yol yapımına başlayacaklarını söyledi.

YATAN, MİLLETİN PARASI ÇARÇUR EDEN YÖNETİCİLERLE ÇALIŞMAM

Başkan Zeydan Karalar, “Beni tanıyanlar bilir, ben durmam. Yatan, milletin parasını çarçur eden yöneticilerle de çalışmam. İşlerin yürüyüp yürümediğini bizzat kontrol ederim. Bölgemizin eksiklerini, belediyemizin olanakları doğrultusunda zamanla gidereceğiz. Hepinizin Kurban Bayramı’nı da şimdiden kutluyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar