25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0

Ölmeden mezarını yaptıran Aşık, yatağa düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ölmeden mezarını yaptıran Aşık, yatağa düştü
Abone ol
Çukurova’nın yaşayan tarihi ve  aynı zamanda Efsane Halk Aşığı Dertli Kazım, sağlık sorunları yaşamaya başladı.

Çukurova’nın yaşayan tarihi ve  aynı zamanda Efsane Halk AşığıDertli Kazım, sağlık sorunları yaşamaya başladı.

Adana’nın Yumurtalık ilçesiGölovası Köyündeki evinin bir odasında kitapları ile birlikte yatalak hale gelen 92 yaşındaki Aşık Dertli Kazım,  portakal ağaçları ile çiçekli bir bahçenin içerisindeki evinde kitapları ve aldığı plaketleri ile  yalnız başına yaşıyor. Komşularının getirdiği  Nogay çayına ekmek doğrayarak karnını doyurmaya çalışıyor.

Ölmeden önce emekli ikramiyesi ile kendi mezarını yaptırıp (1980 yılında), her yıl mezarı başında mevlid okutup, ikramda bulunan Aşık Dertli Kazım son birkaç yıldır bu etkinliğini de gerçekleştiremez halde yorgun ve yatağa düşmüş durumda.

Adına yıllarca “Ozanlar şöleni” düzenlenen, bir çok gazete ve dergilerde hayatı anlatılan ve çok sayıda plaketi bulunan Aşık Dertli Kazım’ın “Aşık Dertli Kazım Çukurova’nın yaşayan tarihi, Efsane Halk Aşığı hayatı ve şiirleri” adlı kitabı 9. baskı yaptı.

Gölovası Köyündeki evinde kitapları ile tek başına yatağından kalkamadan yaşayan Aşık Dertli Kazım’ı evinde ziyaret eden Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak, uzun ömür dileğinde bulundu.

Ziyaret sırasında Aşık Dertli Kazım ile  kısa süre sohbet eden, OŞYAD Başkanı Bardak yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Evi çiçek bahçesi içerisinde ama, evinin yolu sel suları nedeniyle bozulduğu için aracımızı 30 metre uzaklığa bırakmak zorunda kaldık. Köyünün adını dünyaya duyuran, Köyü için bir çok güzelliklerin gelmesini sağlayan Aşık Dertli Kazım’ın evinin yolunun bozuk ve araç giremez olması üzdü bizleri.

Hala bir Aşık, Ozan, Şair ruhu ile konuklarına sevecen davranan bir insan. Elini öptürmüyor, incecik kalan parmakları ile elimizi sıktı ve sol gözünün görme, kulaklarının duyma duyusunu kaybettiğini söyleyebildi. Son çıkan kitabını hediye etti bizlere. 86 kilo olduğunu yatağa düşmesi ile iyice zayıfladığını anlattı. 

Sağlığının iyice gitmekte olduğunu söylerken; “Sağlık olmadıktan sonra malın mülkün ne önemi var evlat!” diye konuştu.

En güzel yaşamın sevgi ve saygı olduğunu anlatmaya çalışırken; “İsmemem sarayı, istemem köşkü/ bir gece kondu da post bana yeter/ verseler istemem dünya malını/ Bir merhaba diyen dost bana yeter!” sözlerini mırıldandı hasta yatağında. 

Aşık Dertli Kazım’a uzun ömür dileklerinin ardından, yine tek başına bırakarak elini sıkıp ayrıldık köyünden.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar