19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Kavşaklara Afiş ve pankart asana ceza!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kavşaklara Afiş ve pankart asana ceza!..
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi, bulvar ve ana caddelerdeki kavşaklara trafiği tehlikeye düşürecek ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde rastgele afiş ve pankart asılmasının yasak olduğunu duyurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, bulvar ve ana caddelerdeki kavşaklara trafiği tehlikeye düşürecek ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde rastgele afiş ve pankart asılmasının yasak olduğunu duyurdu.

Kavşaklara afiş ve pankart asanlara 500 lira ceza Adana’nın merkez ilçelerindeki bulvar ve ana caddelerdeki kavşaklarda dekoratif düzenlemeler gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, bu alanlarda yasak olmasına rağmen sürücülerin görüşünü engelleyen, trafik işaretlerini kapatan, yayaların geçişine mani olan afiş ve pankartların asılmasıyla ilgili de tedbirler aldı. Zabıta ekipleri, trafiği tehlikeye düşürecek ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde rastgele asılan afiş ve pankartları toplarken, aykırı davrananlara 500 liradan az olmamak şartıyla para cezası uygulanacağı bildirildi.

KAVŞAKLAR ARTIK DAHA ESTETİK

Merkez ilçeler Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam’da bulvar ve ana caddelerdeki kavşaklarda dekoratif düzenlemeler yaparak, sıra dışı tasarımlarla estetik kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, buralarda vatandaşların yoğun şikayetine neden olan, mevzuata aykırı şekilde afiş ve pankart asılmasını da ele aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda yer alan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edilen Kent Estetiği ve İlan Reklam Yönetmeliği’ne göre konunun değerlendirilmesinin ardından merkez ilçe belediyeleri ve siyasi parti il başkanlıklarını bilgilendirdi.

ZABITALAR KAVŞAKLARI AFİŞ VE PANKARTLARDAN ARINDIRDI

İlgili yazıda mevzuata göre ana cadde ve bulvarlarda sürücülerin görüşünü engelleyen, trafik işaretlerini kapatan, yayaların geçişine mani olacak şekilde afiş ve pankartların asılmasının yasak olduğu hatırlatılıp, aykırı davrananlara 500 liradan az olmamak şartıyla para cezası uygulanacağını duyuruldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de alınan tedbirler uyarınca, bulvar ve ana caddelerde rastgele asılan afiş ve pankartları toplayıp, kavşakları temizledi.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri de program dahilinde kavşaklardaki dekoratif düzenlemeleri sürdürüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar