29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Karataş İçin Harekete Geçildi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karataş İçin Harekete Geçildi!
Abone ol
Karataş’ta katıldığı iftar programında halka seslenen Başkan Zeydan Karalar, asbestli su borularının değiştirileceğini ve Karataş için çok önemli olan arıtma tesisinin, yapımına başlandıktan sonra iki yılda tamamlanıp hizmete gireceğini müjdeledi.  

Karataş’ta katıldığı iftar programında halka seslenen Başkan Zeydan Karalar, asbestli su borularının değiştirileceğini ve Karataş için çok önemli olan arıtma tesisinin, yapımına başlandıktan sonra iki yılda tamamlanıp hizmete gireceğini müjdeledi.  

7 km’lik isale hattı ve 94 km’lik şehir içi içme suyu şebekesi yenilenecek, arıtma tesisi yapılacak, ilçe asbestli borulardan arındırılacak, 500 tonluk su deposu yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karataş’ta Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı iftar programlarında yer aldı. Karataş’a özel bir ilgi, sevgi ve bağlılığı bulunduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, çocukluğunda ve gençliğinde, ilçede ve bölge köylerinde geçirdiği zamanları çok özlediğini, hiç unutmayacağını, üzerinde hala etkisi bulunduğunu belirtti. Seçimin geçmişte kaldığını ve bundan sonra kendisine oy verene de, vermeyene de hizmet götüreceğini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Karataş’a yapılacak önemli hizmetlerle ilgili açıklama yaptı.

Çatalan içme suyunun Karataş’ın 7 kilometre yakınına kadar sağlıklı borularla geldiğini, 7 kilometrelik bölümün ise asbestli borulardan oluştuğunu, ayrıca ilçe içindeki içme suyu şebekesinin de aynı şekilde sorunlu olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Göreve gelir gelmez hemen kolları sıvadık. İlçedeki su sorunu kısmen azalmış olmakla birlikte, asbest içeren borulardan da kurtulmak zorundayız. Suyla ilgili bir ikinci sorun ise suyun depolanamıyor olması. Hani Çatalan’da bir sorun olsa, kesinti olsa, su depolanamadığı için Karataş susuz kalır” dedi.

İHALE YAPILDI, ASBESTLİ BORULAR DEĞİŞECEK

Asbestli boruların değişmesiyle ilgili çalışmanın başladığını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Bununla ilgili ihaleyi yaptık. 29 Mayıs’ta yer teslimi yapacağız. Asbestli boruları değiştireceğiz ve büyük bir su deposu yapacağız. Hem asbest içermeyen boruların döşenmesi, hem de devamlı su olmasını sağlayacak depo ile ilgili projeyi hayata geçiriyoruz. Karataş’ımızın içme suyu şebekesi yenilenecek. Muhtelif çaplarda 94 km boru döşenecek. Ayrıca 500 tonluk ayaklı yeni su deposu yapılacak. Mevcut su deposunun da bakım ve onarımı gerçekleştirilerek işlevsel hale getirilecek. Karataş’a su götüren isale hattının son 7 kilometrelik kısmı da yenilenecek. Böylece Karataşlı hemşehrilerimiz sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacak” diye konuştu.

ARITMA TESİSİ YAPILACAK

Karataş sahilinin eşi benzeri bulunmadığını belirten Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Yıllardır Karataş’a geliriz. Belki de sahilin en şanslı yeri Karataş. Bu sahil dünyanın hiç bir yerinde yok. Orta Avrupa’nın böyle denizlere özlem duyduğunu, bize gıpta ettiklerini biliyorum ama yıllardır arıtma yok. Bakir bir Karataş doğru değerlendirildiğinde, iyi değerlendirildiğinde çok önemli bir yerleşim yeri olur. Olmalıdır, gecikilmiştir. inşallah bu iş bize nasip olur. Bu işler kolay değil elbette. Bir yılda, iki yılda, beş yılda hemen gerçekleşecek bir durum değil. Ama öncelikle bu Karataş’ın, bu güzel denizimizin kurtulması için arıtma yapmak gerekiyor.

EKONOMİK SORUNLARI DÜZELTİP, HİZMET HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ…

Ben göreve gelir gelmez talimat verdim. Arıtmayla ilgili çalışma başlamıştır. Daha önce bir yer seçmişler deniz kenarında. Deniz kenarında arıtma olmaz. Ona uygun bir yer bulacağız. Makul bir sürede bunları yapacağız. Karataş’ın hem su, hem de arıtma sorunu çözülmüş olacak. Ben Seyhan Belediye Başkanı’yken de Karataş’a özel ihtimam gösterirdim. Bu özeni devam ettireceğiz.

Şu anda her belediyenin durumu ekonomik açıdan felaket. Ne yazık ki mazot alamaz hale gelmiş Büyükşehir Belediyesi. Ekonomik şartları önce Allah’ın izniyle, sonra sizlerin sayesinde düzelteceğiz ve büyük bir hizmet hamlesini başlatacağız. Hiç merak etmeyin Her Şey Çok Güzel Olacak.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar