19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4

İmamoğlu ve Aladağ’a Damızlık Koç Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmamoğlu ve Aladağ’a Damızlık Koç Desteği
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında 84 üreticiye toplam 225 adet damızlık koç teslim edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında 84 üreticiye toplam 225 adet damızlık koç teslim edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hayvancılığı geliştirme amacıyla uygulamaya koyduğu İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında İmamoğlu ve Aladağ’daki 84 küçükbaş hayvan üreticisine 255 adet damızlık koç desteği verildi. İmamoğlu’ndaki törende damızlık koçları köylülere dağıtan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, saf ırk damızlık koçlar sayesinde köylünün kazancının artacağını, yerli koyun ırkının korunup, geliştirileceğini belirtti.

DAMIZLIK KOÇLAR CEYLANPINAR’DAN
Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Adana İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa uygulamaya koyduğu İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi’nde ikinci etap damızlık koç dağıtımı İmamoğlu İlçesi’nde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği’nden temin edilen 3 yaşında, 100-110 kilo ağırlığındaki damızlık koçları hak sahiplerine teslim etti.

SICAĞA VE HASTALIKLARA DAYANIKLI, YÜKSEK VERİMLİ
Törende konuşan Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi’ne geçen haziran ayında 8 ilçedeki 40 üreticiye 167 adet damızlık koç dağıtarak start verdiklerini anımsatıp, şimdi de İmamoğlu ve Aladağ Akörenli üreticilere sıra geldiğini söyledi. Akyürek, İmamoğlu’ndan 75 köylüye 238 adet, Aladağ Akören’den 8 köylüye 17 adet olmak üzere toplam 84 üreticiye 255 adet damızlık koçu teslim etmenin mutluluğuna eriştiklerini belirtti. Akyürek, dağıtılan yerli ırk damızlık koçların sıcağa ve hastalıklara dayanıklı, verimi yüksek sürüler oluşmasını sağlayacağını vurguladı.

İVESİ IRKINDA TÜRKİYE’DE BİR İLK
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma projeleri arasındaki damızlık koç dağıtımının Türkiye’de ilk olduğunu kaydeden Akyürek, “Ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin bireyi olan Başkanımız Hüseyin Sözlü, Adana’da tarımla, hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerinin refahını arttırmak adına büyük gayret gösteriyor. Bugün dağıttığımız damızlık koçlar sayesinde de küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin kazancını artıracağız, yerli koyun ırkımızı koruyup, geliştireceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR
İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ise konuşmasında hayvancılığın gelişmesi adına yürüttüğü hizmetlerden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanı Memili Güven de İmamoğlu ve Aladağ’ın ardından Kozan’da da damızlık koç dağıtımı için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Konuşmaların ardından 25 dişi koyuna bir damızlık koç düşecek şekilde, bedelinin yüzde 75’i Adana Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanan hayvanlar İmamoğlu ve Aladağlı üreticilere teslim edildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar