19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6023
EURO34.8299
ALTIN2499.1

Geleceğin okçuları Adana’dan yetişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğin okçuları Adana’dan yetişecek
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi, insanlık tarihi kadar eski ‘ata sporu’ okçuluğu gençlere sevdirmek ve geleceğin şampiyon okçularının Adana’dan yetişmesi için ücretsiz eğitim vermeye başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, insanlık tarihi kadar eski ‘ata sporu’ okçuluğu gençlere sevdirmek ve geleceğin şampiyon okçularının Adana’dan yetişmesi için ücretsiz eğitim vermeye başladı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Adana Üçoklar Geleneksel Okçuluk Derneği ile işbirliği içinde yürütülecek projeye katılan 400 öğrenci, ilk eğitimlerini atlı okçuluk ustası Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’den aldı.

Futboldan güreşe, judodan atletizme, yüzmeden basketbola her branşta sporun birleştirici, bütünleştirici gücünü Adana’nın dört bir yanında hakim kılan Adana Büyükşehir Belediyesi, sportif hizmetlerine okçuluk eğitimini de ekledi.

Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı, Türkiye Okçuluk Federasyonu, Adana Üçoklar Geleneksel Okçuluk Derneği ile işbirliği yaparak Adana’nın çeşitli okullarında derslerinde başarılı 400 öğrenciyi projeye dahil etti.

AKYÜREK DE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE OK ATTI

Okçuluk eğitiminin ilk seansı ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, atlı okçuluk ustası Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy ile öğrencilerle bir araya geldi. Mersin, Gaziantep ve Osmaniye’deki okçuluk dernekleriyle yardımlaşarak devam edecek projenin ilk eğitimini Fatih Genel verdi.

Öğrencilerle birlikte ok atan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Geleneksel okçuluğun Adana’da gelişmesi için açtığımız kursun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki, okçuluk sporuna hevesli gençlerimiz eğitimlerini en iyi şekilde alıp, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Adana’yı en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

EĞİTİMLER SARIÇAM MUSTAFALAR POLİGONU’NDA

Akyürek, okçuluğun Adana’da gelişmesi için çalışmalar yürüten Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’i de kutlayıp, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin projesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy ise okçuluk eğitimlerinin belli bir programa göre Sarıçam Mustafalar Poligonu’nda devam edeceğini, ormanlık alandaki kurslarda sporcuların tüm ihtiyaçlarının Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını bildirdi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar