19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

Gadir Hum Bayramı coşkuyla kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gadir Hum Bayramı coşkuyla kutlandı
Abone ol
Başkan Zeydan Karalar, Gadir Hum Bayramı kutlamalarında, toplumsal barış için farklı inanışlara saygının vazgeçilmez ortak değer olduğunu söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, Gadir Hum Bayramı kutlamalarında, toplumsal barış için farklı inanışlara saygının vazgeçilmez ortak değer olduğunu söyledi.

Gadir Hum Bayramı nedeniyle, Ramazanoğlu Kültür Merkezi bahçesinde bir dizi etkinlik ve kutlama gerçekleştirildi. Kent kurmaylarının yoğun ilgi gösterdiği kutlamaya katılan AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gadir Hum Bayramı'nı kutlayarak, birlik, beraberlik, barış, kardeşlik mesajları verdi.

Herkesin herkesi sevdiği, hiç kimsenin hiç kimseden rahatsız olmadığı, insanların kardeşçe, barış içinde, huzur içinde yaşadığı bir Türkiye tablosu istediklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, farlı inanışlara saygının, topumsal barış adına önemine değindi.

BARIŞTAN, KARDEŞLİKTEN ASLA VAZGEÇMEYEN BU TOPLUMU KUTLUYORUM

Başkan Zeydan Karalar, "Bin üçyüz yılı aşkın süredir çok sayıda zorlukla karşılaşan, katliamlara maruz kalan bir toplumun barıştan, kardeşlikten asla vazgeçmemiş olması, olağanüstü derecede takdir edilecek bir durumdur. Her türlü baskıya ve olumsuzluğa rağmen, kardeşlikten, barıştan yana tavır koyan bu toplumu yürekten kutluyorum. Biz bir inanışa, bir görüşe sahip olabiliriz. Bir başkası bizim inanışımızda olmayabilir ama herkesin bir başkasının görüşüne, inanışına saygı duyması gerekir. Bu, yüreğinde insan sevgisi olanların yaklaşımıdır. Eğer birbirimizin inanışını sorgularsak, birbirimizin inanışıyla uğraşırsak birlikte yaşama şansımız ortadan kalkar. Mustafa Kemal Atatürk de bu ülkenin temelini atarken böyle düşündü. Dinin siyasete alet edilmesini yasakladı" dedi.

BIRAKINIZ DİN TEMİZ VİCDANLARDA YAŞASIN

Mustafa Kemal Atatürk'ün, din ve etnik kimlik kavramlarının siyasete alet edilmesini kesinlikle istemediğini ve milletine buna uygun davranmasını vasiyet ettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, "Eğer din ve etnik kimlik kavramlarını her fırsatta öne çıkarır, her fırsatta kullanırsanız, toplumu bir arada tutma şansınız da yoktur. Bu yaşanmıştır. Dünyanın en büyük dehası Mustafa Kemal Atatürk, yüz yıl sonrasını görmüş ve bunlarla ilgili tedbirleri almak üzere bizlere vasiyette bulunmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, 'Bırakınız din temiz vicdanlarda yaşasın' diyor. 'Din gibi kutsal bir duyguyu siyasete alet etmeyin' diyor. Dünyada eşi benzeri bulunmayan gerçeklikte ve derinlikte bir anlayıştır bu.

YOLUMUZ HAK, MUHAMMED, ALİ VE ATATÜRK YOLUDUR...

Biz Türkiye'de yaşayan insanlar olarak huzur, demokrasi, adalet, kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Bunlar hakkımız olan ve çok masumane taleplerimizdir. Dinimiz olan olan İslam da, dünya üzerinde kardeşliği, hakkı, hukuku, adaleti savunan, komşusu açken tok yatan bizden değil mesajıyla, paylaşımı temele koyan en yüce, ulu dindir. Bizim yolumuz Hak, Muhammed, Ali yoludur, bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur" diye konuştu.

ASDA, AKAD, KAYDER, AHAD-DER, KASDA ve AKYED'in, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği Gadir Hum Bayramı kutlamalarında, konuşmaların ardından Sawt-İş Şems (Güneşin Çığlığı) müzik grubu binlerce katılımcıya dinleti sundu. Ardından Adanalı ünlü sanatçı Haluk Levent, birbirinden güzel şarkılarıyla hemşehrilerine muhteşem bir gece yaşattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar