19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

D-400 karayolu çalışma nedeniyle 20 gün kapalı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
D-400 karayolu çalışma nedeniyle 20 gün kapalı!
Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi, D-400 Karayolu ile Öğretmenler Bulvarı’na geçiş sağlayan köprünün kırılan kirişlerini yenileyecek, yol kotunu düşürecek.  

Adana Büyükşehir Belediyesi, D-400 Karayolu ile Öğretmenler Bulvarı’na geçiş sağlayan köprünün kırılan kirişlerini yenileyecek, yol kotunu düşürecek.  

Adana Büyükşehir Belediyesi, ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla D-400 Karayolu ile Öğretmenler Bulvarı’na geçiş sağlayan köprünün kırılan kirişlerinde yenileme ve yol kotunun düşürülmesi çalışması başlatacak. Söz konusu onarım nedeniyle D-400 Karayolu’nun Mersin’den geliş yönü 30 Kasım’dan itibaren 20 gün süreyle kapalı olacak. Onarım boyunca sürücüler, alternatif güzergahları kullanacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, aşırı yükleme yapan ağır tonajlı taşıt sürücülerinin dikkatsizliğinden dolayı meydana gelen trafik kazaları nedeniyle kirişleri kırılan D-400 Karayolu ile Öğretmenler Bulvarı’na geçiş sağlayan köprünün onarım inşaatına 30 Kasım 2018 tarihinden itibaren start verecek. Büyükşehir ekipleri, iş makinelerinin yardımıyla köprünün beton kirişlerinin yenilenmesi ile D-400 Karayolu’nda gabari seviyesini arttırılması için asfalt yolda kot düşürme çalışmalarını eş zamanlı yürütecek.

Onarım çalışması nedeniyle D-400 Karayolu’nun güney şeridi ve Öğretmenler Bulvarı’nın bu yola iniş bağlantısı taşıt ve yaya trafiğine kapatılacak. Yapılan planlamaya göre onarım işlemi 20 Aralık’ta tamamlanacak.

Bu süre zarfında Mersin yönünden gelen araçlar, köprü bağlantı yolundan Metal Sanayi Sitesi’ne doğru yönlendirilecek, Şakirpaşa Caddesi’ni takiben Atikop Toptancılar Sitesi’nin arkasında yoldan D-400’e bağlantı sağlayabilecek. Öğretmenler Bulvarı’ndan güney yönüne gelen taşıtlar ise köprüye varmadan D-400’ün Mersin’e gidiş şeridine devam edecek.

Sürücülerin köprüdeki onarım çalışmalarından kaynaklanan yoğunluğu dikkate alarak, alternatif güzergahları tercih etmeleri, inşaat yapılan bölgeye yakın yerleşimlere gidecek vatandaşların trafik levhalarına ve görevlilerin yönlendirmelerine uygun şekilde dikkatli ve duyarlı davranmaları istendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl da dikkatsız TIR ve kamyon sürücülerinin hasar verdiği köprüde benzer bir çalışma yapmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar