24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.526
EURO34.8093
ALTIN2440.7

Ceyhan’da Kurtuluş günü etkinlikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceyhan’da Kurtuluş günü etkinlikleri
Abone ol
Ceyhan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ceyhan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü programı saat: 09.00’da Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Parkı'ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren '6 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü' ile başladı.
 
Çelenk sunma töreni öncesi Ceyhan Anadolu Lisesi Öğrencileri Halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına, Kaymakam Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Ayhan Evli, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk sırasıyla çelenk sundu.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı  okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı  Alemdar Öztürk gerçekleştirdi.
 
Başkan Alemdar Öztürk konuşmasında: "Birinci dünya savaşının ardından yenik düşen Osmanlı Devleti maalesef Sevr anlaşmasını imzalama zorunda kalmıştı. Yurdun her yanı işgal altındaydı. Sevr anlaşması ile son bağımsız Anadolu coğrafyası Türklerin elinden alınıyordu. Maalesef dönemin aydınları Fransa'nın mı, İngiltere'nin mi yada Amerika'nın mı himayesinde olmayı konuşuyordu.  İşte bu zor şartlar altında Türk milleti kendi içinden bir kahraman çıkarmış, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yanında saf tutarak destansı bir kurtuluş mücadelesi vermiş ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Fransızlara karşı Kuvayi Milliye ruhuyla bir araya gelen Türk halkı, Ceyhan' da da büyük bir mücadele vermiş ve düşmanı topraklarından atmıştır. İşte biz bu gün bu mücadelenin 95. yılını kutluyoruz. Görüyoruz ki bu tören her zamankinden daha kalabalık ve her zamankinden daha heyecanlı bir şekilde kutlanıyor. Sevr anlatmasını milletimize tekrar dikte ettirmeye çalışan dış güçlere karşı bu birlik ve beraberlik çok önemlidir. Yenikapı'da 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin her yanında olduğu gibi bugün Ceyhan'ımızda bu meydanda bir kez daha özümsenmiştir. İnşallah bu ruh, büyük Türkiye'yi tekrar inkişaf ettirecektir. 6 Ocak, inşallah dirilişimize, birliğimize tekrar vesile olur."diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından Ceyhan Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünce Kafkas dansları gösterisi yapıldı.

6 Ocak Ceyhan'ın Kurtuluşu' konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrenci eserini okudu.

Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini en güzel okuyan öğrenciler, sunum eşliğinde ‘bayrak’şiirini okudu.

Ceyhan Anadolu Lisesi Öğrencileri Halk oyunları ekibi ve Final okulları halk oyunları ekibi ile Adana Büyükşehir Belediyesi bando takımı gösterilerini sundu.
 
Törene kaymakam Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Ayhan Evli, Belediye Başkanı  Alemdar Öztürk, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı,  kamu ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti, oda ve dernek başkanları, sivil toplum temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar