19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.597
EURO34.7861
ALTIN2507.3

Çevreci okullar ve öğrenciler ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çevreci okullar ve öğrenciler ödüllendirildi
Abone ol

Adana Büyükşehir Belediyesi, daha temiz ve yaşanabilir bir kent için ‘Adana Evimiz Gibi Tertemiz’ sloganıyla yürüttüğü bilinçlendirme kampanyasında en çok atık yağ ve atık pil toplayan okulları ve öğrencileri ödüllendirdi.

30 okulun katıldığı, toplamda 726 litre atık yağ ve 415 kilogram atık pilin toplandığı kampanyanın ödül töreninde anaokulu öğrencileri, çeşitli atıklar kullanarak tasarladıkları giysileri defilede sergiledi.

Geri dönüşüm defilesinde boy gösteren minik öğrenciler kanatlı gelinlik, korsan kıyafeti, kraliçe kostümü, Nasrettin Hoca kostümü, efe konseptiyle büyük alkış aldı.

ATIKLARLA TOPRAK VE SU KİRLENMESİN

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çevreye rastgele atılması halinde toprak, su kaynaklarının kirlenmesine neden olan atık pillerin ve atık yağların toplanmasını yaygınlaştırmak amacıyla anaokulu, ilkokul ve ortaokullara yönelik kampanya yürüttü.

30 okulun katıldığı 6 ay süren kampanya sonunda 726 litre atık yağ, 415 kilogram atık pil toplandı.

Kampanyada atık yağ kategorisinde 1’inciliği Recep Birsin Özen Ortaokulu, 2’nciliği Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulu kazandı.

Atık pil kategorisinde ise Toros Anaokulu 1’inciliği, Mimar Melahat Öngel Anaokulu 2’nciliği elde etti. En çok atık yağ getiren öğrenci Selin Tekli, en çok atık pil toplayan öğrenci ise Mertcan Yılmaz oldu.

BİRİNCİLERE MASA TENİSİ MASASI, İKİNCİLERE SPOR SETİ

Kampanyada dereceye giren okullar ve öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki törende ödüllendirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Orkun Davutoğlu, atık yağ ve atık pil kategorisinde ilk sırada yer alan okullara masa tenisi masası, ikinci olan okullara spor seti hediye etti. En çok atık yağ ve atık pil toplayan öğrenciler de tablet bilgisayarla ödüllendirildi.

ÇEVRECİ BİR NESİL YETİŞİYOR

Davutoğlu, kampanyaya destek veren okulların yöneticileri, velilerİ ve öğrencilere teşekkür edip, çevrenin korunması için ömrünü tamamlamış pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamasını öğütledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda denetimlerin yanı sıra eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini kaydeden Davutoğlu, Adana’nın, Türkiye’nin ve dünyanın daha temiz, daha yaşanabilir olması için yarının büyüklerine çevre bilinci aşıladıklarını bildirdi.

MİNİKLERDEN ATIK DEFİLESİ

Törende Buhara Ortaokulu öğrencileri çevre bilincini konu alan şiirler, Sabancı Ailesi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri skeç, Hafsa Sultan Anaokulu öğrencileri drama, Toros Anaokulu öğrencileri şarkılı gösteri, Doğa Koleji Öğrencileri dans gösterisi sundu.

Törenin sonunda Hafsa Sultan Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte çeşitli atıklar kullanarak tasarladıkları giysileri sergiledi.

Kanatlı gelinlik, korsan kıyafeti, kraliçe kostümü, Nasrettin Hoca kostümü, efe konseptiyle ortaya çıkan defile ilgiyle izlendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar