19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3431
EURO35.1996
ALTIN2246.8

Başkan Sözlü Gençlerle Hayatının Bilinmeyenlerini Paylaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Sözlü Gençlerle Hayatının Bilinmeyenlerini Paylaştı
Abone ol
“Cumhuriyet, gemi işçisinin oğlunu Cumhurbaşkanı, köylü çocuğunu Büyükşehir Belediye Başkanı yapar”

“Cumhuriyet, gemi işçisinin oğlunu Cumhurbaşkanı, köylü çocuğunu Büyükşehir Belediye Başkanı yapar”

 AdanaBüyükşehir Belediye BaşkanıHüseyin Sözlü, Adana Final Temel Lisesi’nin Tecrübeden Öğreniyoruz programının konuğu oldu

Siyasi tecrübelerini, başarı hikayesini ve kendisi ile ilgili bilinmeyenleri gençlerle paylaşan Başkan Sözlü, “1999’dan bu yana Belediye Başkan Adaylıklarımda rakiplerim hiç siyasi isimler olmadı, kamu görevlileri oldu” dedi

 “EŞİMDEN HEP DESTEK GÖRDÜM”

Final Temel Lisesi’nin “Tecrübeden Öğreniyoruz” programının konuğu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Ziraat Mühendisi olarak mezun olduğunu, çiftçilikle uğraşan bir ailenin bireyi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Hüseyin Sözlü, 1993 yılında evlendiğini, eşi Zeynep Sözlü’den her zaman destek gördüğünü, eşinin yirmi yıl öğretmenlik yaptığını fakat 2014’te kendisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile bir takım mobing uygulamaları dolayısıyla eşinin 20 yıl sonra istifa etmek zorunda kaldığını belirtti.

“YARIŞTIKLARIM HİÇ SİYASİ RAKİPLERİM OLMADI, HEP KAMU GÖREVLİLERİ OLDU”

1999’da Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkanı olarak seçildiğini, üç dönem (15 yıl) Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığını 2014 yılında da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, rüzgara karşı halkla birlikte olduğunu ifade ederken “1999’dan bu yana yarıştıklarım hiç siyasi rakiplerim olmadı, hep kamu görevlileri ile çatıştım, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde de muhtemelen öyle olacak” dedi.

“CUMHURİYET BİR KÖYLÜ ÇOCUĞUNU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAPAR”

29 Ekim’de Cumhuriyetin ilanının 95’nci yılını kutladıklarını belirten Başkan Sözlü, “Cumhuriyet, gemi işçisin oğlundan Cumhurbaşkanı ve Başbakan, tornacının oğlundan Cumhurbaşkanı yapan, çiftçi bir aileden Çokçapınarlı bir köylü çocuğunu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yapar” diyerek Cumhuriyet’in klasik tanımından çok daha büyük olduğunu ifade ederek Cumhuriyet’in kazanımları ile seçilmiş bir Belediye Başkanı olduğunu belirtti ve “Cumhuriyet’i kuran kahramanlardan Allah razı olsun. Cumhuriyeti paçasından tutup aşağı çekmeye çalışanlara karşı ne mutlu Cumhuriyet nesliyiz” dedi.

“İYİ ÖĞRENCİLER, İYİ İNSANLAR, İYİ VATANDAŞLAR OLUN”

Küreselleşen dünyada gençlerin fırsatlarının giderek arttığını söyleyen Başkan Sözlü, “Farklılıklarınızı kuşak farkında arayın. İnsanların kimlikleri, inançlarıyla ilgili bir sürü şey sunarlar, öne sürülen farklılıklarımızdan öte daha çok ortak paydamız  var. İnsanların farklılıkları inançlarında kimliklerinde değil yetiştikleri dönemlerdedir. Modern, çağdaş toplumlarda bu yoktur, iyi insan iyi vatandaş vardır. Kavga edenler, çatışanların burnu pislikten çıkmaz; örnek Ortadoğu. Sizler de iyi öğrenciler, iyi insanlar olun, başarı zaten bunlarla gelecektir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar