29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

Adana’da “Kütüphane Haftası” etkinlikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana’da “Kütüphane Haftası” etkinlikleri
Abone ol
Adana’da “Kütüphane Haftası” kutlama etkinlikleri, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katılımıyla Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.
Adana’da “Kütüphane Haftası” kutlama etkinlikleri, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katılımıyla Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.
 
Kutlama etkinliklerine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama etkinliğinin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, "Okumak dünya ile iletişim kurmanın evrensel bir bağıdır. Kütüphanelerimiz de bu bağın en önemli merkezidir" dedi.
 
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, kalkınma ve gelişmenin ancak bilgiyle ve okumayla sağlanacağını belirterek herkese 'kitap okuyun' çağrısı yaptı.
 
Vali Demirtaş, “Zengin bir bilgi yuvası olan kütüphanelerimiz, bilgiye kolay ve hızlı ulaşılabilmesini sağlamasının yanı sıra çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasında ve ufuklarının genişletilmesinde çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir. En çok gelişen ülkeler, kitap okuma oranının en yüksek olduğu yerler. Biz de 2023, 2071 gibi devletimizin hedeflerine ulaşmak için daha çok okumalıyız. En iyi dost şüphesiz kitaptır. Kalkınma ve gelişme okumayla sağlanacak. Burada öğrencilerimizin yönlendirilmesi için öğretmenlerimize de görev düşüyor. Bu vesileyle Kütüphane Haftası’nı kutluyor, tüm kitap dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
 
Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “Kütüphane Haftası” kutlama etkinliği, Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin şarkılar seslendirip, şiirler okunmasıyla sürdü.
 
Etkinlik, çok kitap okuyan öğrencilere Vali Mahmut Demirtaş’ın hediyeler vermesinin ardından, karikatür ve resim sergisinin  gezilmesiyle son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar