28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3208
EURO35.1084
ALTIN2300.2

Adana Sanatın Başkenti Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana Sanatın Başkenti Oluyor
Abone ol
Adana Film Festivali, Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nın açılışıyla başlıyor

Adana Film Festivali, Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nın açılışıyla başlıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nı bir kez daha ziyaret ederek, çalışmalar ve son durum hakkında bilgi aldı.

ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 24. Uluslararası Adana Film Festivali yarın (25 Eylül 2017 Pazartesi) başlıyor. Saat 10.30’da Atatürk Parkı’nda Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayacak festival programı, 11.45’te Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nın açılışı ile devam edecek. 

Sinema sanatçıları ve kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirilecek Sinema ve Kültür Sanat Kasabası açılışı, aynı zamanda festivalin ilk etkinliği olacak. Öte yandan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nı bir kez daha ziyaret ederek, son durum hakkında bilgi aldı.

İLK GÜN ETKİNLİKLERİ
Galeria İş Merkezi yanında kurulan Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nda ilk gün çok sayıda serginin açılışı da yapılacak. Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi, Mehmet Turgut Sinemanın Usta Yüzleri Fotoğraf Sergisi, Ali Özgentürk En İyi Filmim Hayatım Sergisi, Dünden Bugüne Uluslararası Altın Koza Adana Film Festivali Arşiv Sergisi, Adana Ressamlar Derneği İnteraktif Atölye Çalışmaları ve Sergileri’nin açılışı ile ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo-TV Sinema Bölümü Atölye Çalışmaları saat 12.00’de eş zamanlı olarak Adanalılarla buluşacak.

BİRBİRİNDEN RENKLİ VE ETKİN FAALİYETLER
1 hafta boyunca faaliyet gösterecek Sinema ve Kültür Sanat Kasabası her gün saat 10’da açılacak, 23’te kapanacak. 16 üniversitenin sinema bölümlerine, kendilerini tanıtmak üzere yer tahsisi yapıldı. Türkiye’de sinema festivali yapan 15 şehrin katılımı da gerçekleşecek. Ayrıca şu ana kadar 18 film dağıtım şirketi Kültür Sanat Kasabası’nda yer almak üzere kayıt yaptırdı.
Yine ilk gün etkinlikleri arasında Adana Tiyatro Derneği’nin “Tiyatrolar Festivalde” başlığıyla gerçekleştireceği atölye çalışmaları, sinema makyöz ve makyörlerinin şovları, dublör şovları, sokakta film müziği gösterileri, dans gösterileri ve canlı heykel şovları yapılacak.
25 Eylül 2017 Pazartesi günü Sinema ve Kültür Sanat Kasabası etkinlikleri arasında saat 14.00’te Yönetmen Hilal Saral ile Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi ve saat 16.00’da Kent-Mekan-Sinema konulu panel yer alıyor.

ALEYNA TİLKİ KONSERİ-ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ
Aynı gün saat 20.00’de Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’nda oluşturulan platform ve alanda, son dönemde ün yapan ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği şarkıcı Aleyna Tilki birbirinden güzel parçalarını Adanalılar için söyleyecek. Sinema ve Kültür Sanat Kasabası’ndaki etkinliklerin tamamı ücretsiz izlenebilecek.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar