29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Adana'nın Eşsiz Lezzetleri İstanbul’da Tanıtılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'nın Eşsiz Lezzetleri İstanbul’da Tanıtılıyor
Abone ol
Başkan Zeydan Karalar, “Başarılarımız ve birlikteliğimizle umudu yeşertiyor, olmazı olduruyoruz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu, BeşiktaşEtiler’de gerçekleştirilen AdanaFest İstanbul’un açılışına katıldı ve “Zeydan Başkanımız’ın İstanbul’da 39 ilçesi var. Önümüzdeki yıl festivalin üçüncüsünü istediği ilçede yapsın” dedi.

İstanbul’da üç gün açık kalacak ve Adana’nın benzersiz lezzetlerinin tadılabileceği AdanaFestİstanbul’un ikinci günü yapılan resmi açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Orhan Sümer, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Burak Aslanoğlu, İstanbul’da yaşayan Adanalılar, İstanbullular ve konuklar katıldı.

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla  bu yıl ikincisi düzenlenen AdanaFest Tanıtım Günleri 6,7,8 Eylül 2019 tarihlerinde Etiler Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştiriliyor. 

Resmi açılışı 7 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 14’te yapılan festivalin ilk günü, Sanatçılar Parkı’na gelen Başkan Zeydan Karalar, ziyaretçiler ile Adana Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Stantları gezen, ziyaretçilerle ilgilenip sohbet eden Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Kınalı Eller standına gelen ve bir süre burada dinlenen Adanalı sanatçı Rıza Akın ve eşi Miho Shimotashiro Akın ile bir araya geldi.

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Burak Arslanoğlu ve dernek üyeleriyle de buluşan Başkan Zeydan Karalar, festivalin Adana’nın tanıtımına daha fazla katkı sağlaması için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ADANA’YI TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA TANITMA ÇABASINA DEVAM

Kebap, şırdan, içli köfte, sarma, nohutlu dolma, halka tatlı, börek gibi Adana’ya özgü lezzetlerin ziyaretçilere sunulduğu stantları teker teker gezen Başkan Zeydan Karalar, Adana lezzetlerinin eşsiz olduğunu, Türkiye’ye ve dünyaya daha iyi tanıtmak için çaba harcamaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, başta Beşiktaş Belediyesi ve Adana Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yöneticileri olmak üzere, sponsorlara, stantlarda sunulan Adana lezzetlerini hazırlayanlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti, İstanbulluları festivale katılıp, Adana’ya özgü yemekleri tatmaya davet etti.

ERKEM İMAMOĞLU’NUN KATILDIĞI RESMİ AÇILIŞ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Festivalin ikinci günü yapılan resmi açılış ise tam anlamıyla şölene dönüştü. Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Orhan Bayram, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Burak Aslanoğlu, İstanbul’da yaşayan Adanalılar, İstanbullular ve konuklar katıldı.

ZEYDAN BAŞKANIMIZIN İSTANBUL’DA 39 İLÇESİ VAR

Önümüzdeki yıl İstanbul’da festivalin üçüncüsünün yapılacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Festivalin ilki Sarıyer’de yapıldı, ikincisi Beşiktaş’ta yapılıyor. Zeydan Karalar Başkanımın İstanbul’da 39 ilçesi var. İstediğini seçip, festivali yapabilirler önümüzdeki yıl” diyerek, misafirperverliğinin sınırsızlığını ilan etti. 

ENGİNLERE SIĞMAZ TAŞARIZ, HANGİ ÇILGIN BİZE ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIZ

Geçen yıl ilkini Sarıyer’de yaptıkları AdanaFest’teki lezzzetlerin bu yıl bir başka olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Geçen yıl Sarıyer’de ilkini yaptığımız AdanaFest’in ikincisindeyiz. İlkinde Şükrü Ağabeyimiz bize destek olmuştu. İlk etkinliğimiz de çok güzel olmuştu ama şimdi Şükrü Ağabeyimiz, Rıza kardeşimiz ve üzerine Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesi her şeyi  daha güzel hale getirdi. Bu yılki Adana lezzetleri hepimize daha güzel geliyor. Adana kültür, sanat kenti, tarih kenti, güzel insanların, sıcak insanların ve aynı zamanda lezzetin kenti. Ne yazık ki yıllarca adliye olaylarıyla anıldık. Şimdi Adana’nın güzelliklerini tanıttıkça, güzel bir algı oluşmaya başladı. Son 4, 5 yılda Adana’nın trendi yükseliyor. Turist sayımız artıyor. Artık Türkiye de güzel insanların, güzel yöneticilerin, aydınlığın ülkesi olmaya başladı. Seçim kazanarak sadece bizlerin belediye başkanı olmasını sağlamadık, olmazı oldurmamız, umudu yeşertmemiz çok daha önemli. Ekrem kardeşime de diğer kardeşlerime de başarılar diliyorum. Bazı çevreler milletin parasını millete harcayacağımızdan, belediyeleri daha iyi yöneteceğimizden eminler ki sık sık bizim üzerimize geliyorlar. Ama yılmayacağız, hizmete devam edeceğiz, milletin parası nasıl millet için kullanılır, göstereceğiz. ‘Enginlere sığmaz taşarız, hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarız’ “ diye konuştu.

ADANA GİBİ BAŞKAN

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, şunları söyledi” AdanaFest İstanbul’un ikincisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Adana Gibi Başkan Zeydan Karalar, taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği güzel işlere imza atıyor. Adını, yaptıklarıyla tarihe altın harflerle yazdıracaktır.” 

CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Burhanettin Bulut ile Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın da konuşma yaptığı açılış töreninin ardından stantlar gezildi ve Adana lezzetleri tadıldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar